två år sedan

ida är de två år sedan ja o mange for me bilen te jönköping för att umgås me min mor.. som då hade opererat bort en hel del mag innehåll och hade  påse på magen (inte stomi) utan att de hon drack rann ut där.. hon fick få oxå börja med näringsdropp hela nätterna för att hon inte skulle svälta ihjäl.. hoja vad hon   fick genomgå mycket.  hon skulle fylla 48 nu i maj. och hennes sista födelsedag tillbringade vi med goda vänner i stadsparken och spelade minigolf o fikade. hon var så nöjd o mös hela tiden.  vilken energi hon hade vissa timmar.. andra timmar låg hon och såg så blek o "eländig ut". 
 har tänkt på henne mest hela tiden idag. nog mer än vanligt. men har kommit in i en sakna mamma period.  vill bara ringa o berätta allt som hänt o händer men inte går de.  finns självklart andra o ringa o prata med men de är inte samma sak. ens mamma kan man säga allt till. iallfall ja..  

himmelen är aldeles ljus rosa ute, jätte vackert. o när ja tänker tillbaka på vintern så såg jag inte många norrsken denna vinter.  många andra vackra saker men inget norrsken.. kanske såg ja två på hela vintern.


var och lämmnade saker på loppis i morse. alla clowner från min mormor. som bara stått i källaren o dammat. jag kände att ja var redo o släppa dom.. alla utan en.. som jag stoppad i fickan när ja väl kom dit.  loppisen funkar som så att man ställer upp sina prismärka saker på ett bord eller bås och sen kommer man o hämtar de som inte såldts om en vecka samt pengarna för de som såldts.  27 euro belatar vi för ett bord.  bara under den korta tid vi var där och packade upp så plockade tanterna på sig clowner o andra saker för säker 150 kr.  hopas att få sålt mycket. penarna ska användas till loppis i arcus hallen oså loppis i jönköping.

varit och tittat majbrasa me tuva o mange sen hem till några vänner o grillade lite. gott o kul folk.  alla förstår o pratar finska utan ja.. börjar vänja mig.. 

dagen var solig o fin o ja o svärmor o tuva planterade om fröerna som fått gro i 15 dagar. solroserna har blivit ca 015 cm höga..

nu ska ja ta o kola blodsockret o sen borsta tänderna o sova.. Tuva o mange sover redan. mange på g o bli sjuk.. ush..

godnatt!

greys

tittade på grays o gud vad ja bara ville böla hela tiden! tycker så synd om izzie, ush vilken hemsk diagnos hon fick. nåja det är bara på "film/Tv" men ändå. händer ju så verkliga livet med!

nåja dagen har vait bra.. väldigt lustigt väder. sol en sekund o regn andra.. fick se årets fösta gula maskros=) vacker blomma när man ser dom ensam.. förra sommaren var hela våran gräsmatta gul av sådana..

tuva fick vi på gummi stövlar.. hon skrek hemifrån till ok o till backgatan. tänk vad susen de gör när hon få se någon annan med skor.. faster M tog henne i handen o de knallade iväg. med stövlarna på! såg så sött ut! sen traska de till sandlådan där kusinerna lekte o de lektes för fullt. tänkt va stor världen är för henne.  så i morgon blir de nog att leka ute lite på gården galonisar o stövlar =)  våran toka. hon somnade jätte fort när vi kom hem. vaknade dock lite smått galen/panik efter 30 minuter men mange fick henne lugn med en flaska välling..


Nu sova! natti natti!

flitens lampa lyser

idag har här varit flitigt! tvättat 5 maskiner tvätt. varan en med vinterkläder som ska läggas undan o en med yllekläder som nog kan användas även i sommar =) o tre maskiner vanlig tvätt me handdukar o kläder.  skönt att ja hittat snabb knappen på maskinen=)

tuva o jag har även damtorkat i vardagsrummet o köket, damsugit golven o soffan,  plockat i ordning i lekrum o hall.  diskat, lagat mat me mange, varit till arbetsförmedlingen skönt med bra kontakt person där, sen har ja o tuva varit o lekt med några vänner. jätte trevligt.  sen var vi o handlande me mange.

tuvas stopp i kanalen släpte idag. jätte skönt o ungen har varit heler nöjd o glad hela dagen. så nu kanske vi får tillbaka sömnen om nätterna.  men köpte ändå messmör ida så vi har i vällingen några dagar. funkar inte de så kör vi med olja i maten..

käkade jätte god middag ida. potatisgratäng me fläskfile o sås och sen pizzasallad till de.. har ett lustig sug på vitkål.. mange har redan börjat gasa... undra hur vi är i magen i morgon =)

är grymt sugen på vit fisk oxå.. men de är så satans dyrt på ica.  väntar på fiskbilen.. men de är nog dyrare där men de känns bättre o köpa där..

nu ska ja gotta ner mig i soffan snart med desperata husfruar. sen sova  i morgon är de babycafe som gäller.. men först kl två.. innan dess blir de  att vila när tuva vilar o ev en tur till återvinngingen o lämna lite saker..


nåja trevlig kväll!

Rosa

Tänkte lägga upp bilder på fläkt äckel o tuvas nya Tuffa jacka! =)  en annan rosa klänning la jag just ut på tradera. hoppas på att få den såld!

Tuvas nya jacka.. Lite stor ännu men hon växer ju i den =)


glad unge

tuva satt länge och fixade denna gurk drink

gott

fläkt äckel...

olja i välling och fläkt äckel

 skyller allt på att ja e på smällen. får lustiga städryck på konstiga tider. Skulle börja laga middag.. men Men började storstäda köket.. fläkten fick sig en genomgång. mange vart så inpomerad av smutsten i fläktröret att han tog en skrapa o skapade ut en massa torkat äckel! tog foton på de bara för att minnas =) Sen  råkade ja gå ut i "kuvösen" o där var de rätt varmt o skönt på kvällen så dåp började ja damsuga o städa iordning där oxå! Så snart är de invigning med scones o te där nå kväll! Någon som vill komma??    nåja rätt nöjd med dagen. varit ute rätt mycket. tuva har krypit i gruset som en galning o smakat o bygt högar med sten. sen kröp hon till trappan o upp som en apa klättrade hon-. inga problem med trappor för henne. Men undrar vem som har visat henne! Tror kanske de är faster M o kusinerna =)  trodde trappan skulle vara skrämmande för henne så som den varit för hundarna i början.. men men lillan börjar bli stor hon.

Dock är lillan jätte jätte hård i magen. katrinpolommon puren funkar nog inte för henne.. fick i henne hela burken igår.. inget hände. ida har hon ätit en stor burk aprikos med päron. Nu blir de olja i vällingen o i morgon skaffar vi mes smör.. måste ju testa allt =)

i morgon blir de barntimme. hoppas att de kommer lite folk. Ska nog ta mig till återvinningen o lämpa saker som ingen ville köpa på loppisen. Dock så var de grymt dåligt med folk som ville köpa eller ens brydde sig o gå o titta! 15 säljare med fulla och överfulla bord oså kom de kanske  mellan 20-30 personer..  Nåja kul var de även om de  hade varit roligare att få sälja mera.. Men fyndade till Tuva en reima  tec jacka o byxor o två sommar mössor för 180 kr. jätte fint skicka o knappt använda. Dock rosa men hon ärju trots allt flicka =) o sen var de tuff rosa riktig mörk rosa. Storlek 92 så den blir ju lagom nu till sommaren o hösten.

jo ska nog fara till finland i morgon  o kolla vad de kostar att hyra loppis bord på den där loppisen.. Smidigt o bara hyra bord o låta sakerna vara där en vecka eller två o sen bara hämta pengar o de saker som inte blev sålda..  dock tar de säkert en del procent av de man säljer.. ska kolla upp de innan =)

Nåja nu e de natt tuva sover redan o kiira o mange ligger o småfiser i soffan!

natti natt!

tuva klappa fint

tuvas nya hobby är att klättra överallt. jag trodde jag skulle kunna vila på golvet medans hon leke med hennes leksaker. det jag glömde bort var ju att jag var lekparken! massa fluffigt hår att klappa o dra i. en näsa att peta in fingrar i öron att inspektera... o kinder att nypa i.. en mage o göra sprutt ljut på.. Så nä de gick ju inte o vila, inte många sekunder. Kul hade hon. o när ja väl blundade en minut så var hon tyst (ovanligt) när jag tittar upp så står hon i lära gå vagnen o balanserar. Tokiga unge! blev jätte förvånad.. men men.. gav upp försöken med att få henne o vila inne med mig så de var ju bara ut i vagnen  där hon somna på en minut. sen snabbt in i soffan o sova själv. somnade 13,30 vaknade 14,50 e minut senare vaknade tuva! 

Hade bestämt me mange o vara ute vid tre så ja klädde på mig o ute var vi =) storstädade bilen invändigt.  kräfsade bort slask o is mellan trapporna. gjorde lite hundgård.  va gjorde vi mer.. jo tvättade lite, plockade ihop mera saker som ska sälas på loppisen. hoppas hoppas att ja får sålt mycket så ja har råd att åka till lule loppisen.. eller ska ja snåla o spara te söder resan.. Nåja de bestämmer ja på lörda =)

14 bord är bokade av 20 st. inte så dåligt. kanske ringer någon i morgon oxå.

Nu ska ja gå o borsta tänderna o sen gå o sova..  borde kolla runt vad gravida folk badar i på sommaren.. gravidbaddräkt känns lite onödigt.. bikini känns väldigt  "naket" plus att ja kommer varsa så rödprickig av insulinet på magen.. 

nåja natti natt!

trött

 vanlig rubrik för mig är trött.. väldigt passande.. men men jag är nog pigg om tio år.. igår var de en låååång dag. var i lule tur o retur bara 16 mil enkel väl.. för att träffa diabetes sjuksköternskan. så nu är jag insatt på insulin igen.  till o börja med till frukost o midda. får höjja dosen eftersom.

Tuva va me sin farmor o de hade nog en riktig mysdag!  Tuva har ont i munnen då en tand har kommit upp på sidorna men inte i mitten så där är de tandkött som säkert spänner jätte mycket.. så mest barnaskrik här på kvällen o nätterna..  väldigt jobbigt. både ja o mange är trötta..  panodil på tösen var 4 timme på natten för att de ska gå..

nåja nu se desperata hus fruar.. verkar som de somnat i andra ändan av huset..

lite bilder


De två översta bilderna är på toan innan vi gjorde om lite. och de nedersta är resultatet.  Vi är riktigt nöjda! o inte vart de så dyrt projekt heller. möblerna hade vi redan inköpt sen rantis huset så de som kostade nu var golvet ca 500 bänkskivan hittade vi på ikeas fynd avdelning för 50 kr.. =)
Nu ska ja ta o plocka i ordning lite. tuva sover ute..

barnaskrik

 lilla tuv har något emot att mange nattar henne.. skriker säkert 15- 20 minuter när han ska söva henne..  känns ju motigt för han att söva henne, men ja tycker att även han ska få henne lugn så hon somnar..
nu ska ja a o se robinsson...

skriver kanske mer i kväll..

inte i form

känner mig inte alls i form idag. tror de är sockret som spökar.. magen är aldeles rund o ¨" hård" utanpå.  igår kväll fick mange känna en riktigt hård spark från den lille krabaten mysigt tyckte även han.. men han frågade om de inte gjorde ont..  sparkar bebis ut från magen gör de ju inte alls lika ont som när han sparkar på sakerna innåt kroppen..

Mange o inko har fört skotrarna på holmen.. tuva sover ute i vagnen. jag börjar bli hungrig o sockret är på nergång.. måste äta.. vi tänkte äta pizzaa.. men vet inte vars grabbarna är. tokig! o tar ja mellanmål nu så blir sockret för högt för att äta om en timme.. blir galen.. men varken ja eller mange har vant oss vid tiderna o de igen.. de kommer

i morgon blir de föresnad påsk middag =) potatisgratäng me smördegsinbakad fläskfile o god sallad. till efterätt vet ja inte redigt änn. o dryck..  rackans att systemet var stägt. blir  alkoholfri cider kanske.. eller påsk must!


nu slappa lite

kangos

här i morse snöade de.. men längs med vägen norrut så började solen skina o vägen var aldeles bar! så skönt tur. Tuva höll sig vaken i ca 7 mil inna hon somnade.  kom fram till kangos o att se alla dessa ca 60 hundar (orkade inte räkna) är så mysigt! alla hundar var är så glada så de syns att de trivs!   Tuva började redan när hon hörde hundarna yla o bli uppspelt o glad. hon tycker om katter o vovvar den där tösen.  hundarna tyckte om att skälla på tuva då de inte är så ofta de är en ettåring med alla dess ettåriga ljud o rörelser.

i hyffsat me solsken satt vi vid strandkanten o grillade korv o myste med kiira o snön. Johan fick för sig o pimpla lite o fick upp tre små abborar som kiira lekte lite med.. tuva pussade dom.. sen la vi tebax dom i hålet men fiskarna simmade iväg i mellan isarna.. lite tokigt..

 Sara o johan väntar ju sitt första barn. så de var mysigt o höra hur deras planer ser ut för framtiden. de ska bygga två små hus i hundgården så dekan bosätta sig där. o den andra huset ska vaa gäst hus eller som deras turister sover i.

de blev smått förvåande när vi kläckte att tvåan kommer i augusti.  spännande!

fått tillbaka diabetesen. så ska till sjukhuset i luleå på måndag o gå igenom värdena o sen komma fram till bra värden för mig. så insulin igen börjar på måndag.. ska även börja äta glutenfritt då ja ändå ska ändra en del mat rutiner.. lika o ändra allt på en gång..

nu ska a natta min lilla sötnos. sen försöka hålla mig vaken.. iallfall lite

vill inte ha mera snö

hade skriviet ett rät långt inlägg men tuva "råkade" delita allt med hennes flinka fingrar. tok majja!

jaja mera snö.. är less på snö o vill ha vår o sommar nu.. de kommer..

igår somnade tuva i sin egna säng jätte lätt. så skönt att de inte blev några tårar. la henne bara i sängen o sa sova. så plockade hon lite i mitt hår så ja somnade o när ja vakna efter några minuter (när ingen plockade i håret) så sov hon så sött. SKönt! Sen att hon vaknar strax efter 12 o är jätte missnöjd samt att hon vaknar vid 05 o gallskriker vet vi inte vad de beror på men vi får ta itu med de  nå annan gång. Hon somnar iallfall i hennes säng!

ida ska vi till kangos, ville ha strålande sol men de verkar bli strålande snö =)

 nu kommer tuva o ska delita allt igen.. skriver mer nå annan da

socker

mitt socker har börjat stiga igen.. vill inte.. tänk om man kunde välja de..  nåja men tänkte att ska ja ändå börja med insulin så kan ja lika gärna börja äta glutenfritt oxå.. säger bara bläää.. men men..  

varit nere  i källaren o plockan lite. hittade  instruktionsboken om bakmaskinen som svärmor fått långtids låna! Nu kan du baka ännu mera när du har de rätt resepten o program info.. =)  hittade även mina gamla skolkataloger från mellanstadiet.. mange kände igen mig =) han ände igen mina syskon oxå.. slängde en massa skräp eller papper från gymasiet. varför spara..  hittade en guldbricka ja fått ärva från mormor o en koppar kittel på tre ben.. vad göra med den??

när tuva vaknat så ska vi fara o slänga skräp sen soptippen sen fara o hälsa på Mia o arvid som har kattungar. Nej mange ska inte få köpa!  undra om han kommer tjata?? =)

Tuva tog sig en tupplur igår kväll i vagnen vid 18. men hon vaknade inte när vi försökte väcka henne så hon sov till kl 6 i morse.  tror hon drack lite välling i natt..  mange gick upp med henne då vid 6 o åt frukost o badade badkar sen kom två nybadade sötnosar o gosade med mig i sängen! det är mys pys! 

nu ska ja slöa lite medans lillan fortfarande sover..

toan

toan är strax klar! jippi! enda som ska på plats nu är handduks hängaren som är på tork i källaren efter att ha blivit vit..
bilder kommer när jag sätter mig vid den andra datorn för på denna har vi inga bilder..

mange är ute o grillar kyckling till midda. tuva sover för tredje gången ida.. sen sover hon för natten kring 8 halv nio.  trött tjejj de där..   som sin mor o far..

troligen kangos på fredag om inte de i kangos får förhinder ska ringa i morgon o dubbelkolla.. ska bli skönt o komma dit en sväng..  i morgon ska vi nog ta o slappa!

varit ute på byn o satt upp loppislappar.  8 bord ä'r bokade nu.  bra om vi iallfall får 10 bord!


hade tänkt o fara o simma men har inte ens ätit midda.. så de blir inge me de..


trött

 trött igen. eller är de så att ja kanske aldirg blir pigg..  ska ringa sjukan i morgon för tuva har nå krux.. vet dock inte vad. men på nätterna så klarar hon bara 4 timmar utan supp i rumpan sen blir hon tokig som tusan o skriker o krånglar s´å ont någonstans är de..  läste på apoteket att man inte ska ge panodil mer än två tre dagar utan att kontakta läkaren, tuva har fått alvedon i flera dygn.. nåja men vet redan nu att de inte kommer göra något på sjukstuga. för nu har hon ingen feber. de kommer säga att de är tänder men hon har 16 tänder framme o hon har inte haft problem med någon tand.  ska stå på mig så att de ialfall kollar halsen o öronen på henne.

 lill toan börjar ta form! var till ikea o hittade en stor bänkskiva för 50 kr på fyndet perfekt. fanns oxå en hel massa snygga köksluckor för 10 kr st.. ska mäta våra köksluckor så att vi nästa gång kan kolla efter de om de finns.   köpte blöjor för 400 kr med men då fick vi ca 260 blöjor. borde vi klara oss ett tag på..  köpte lite tuggben till vovvarna så de var nöjda..

grillade fläskfile klyckling o majs innan ida jätte gott.. åt som en häst! god aptit på de ida..

nu borsta tänderna o byta om sen ska ja gosa i soffan o försöka hålla mig vaken till 23 . tänke se desperata husfruar...

en kompis föräldrar ska gå isär på "prov" känns läskigt o  bli gammal o just året 40 verkar vara vanligt att  gå isär.. beror på vad??  kändes som att hennes föräldrar var i perfekt balans med varandra men sp var de visst inte.. ¨¨

nåja natti natt

Loppis!

Två bord är redan bokade eller tre bord jag ska ju ha ett =)   bara 17 bord kvar!  lappen ja satt upp på iva hade tagits ner av någon anledning, Men ska sätta nya lappar runt om på byn i morgon! Men gjorde en fuling o la ut en annons på blocket kostade 30 kr men de får ja väll sälja någon för att känna igen =)  allt ja tittar på här hemma tänker ja vill a ha denna behöver ja denna..   Står en  "glaskille" utan huvud men dock med snopp som ja fick i studentpresent, den står o samlar damm i fönstret den borde ju gå o sälja de är ju kostaboda.. alla clowner ska ja oxå sälja bort billigt! vill inte ha dom! har nog en del böcker om oxå rycker!  ska kolla igenom barnkäderna.. något ger ja kanske en andra chans men finns nog en del som går att sälja bort där med..


nåja ida har tuva o jag varit själva mest hela dagen. mange o kiira har varit  i korpis o fiskat  dock utan att få fisk. solen har skinit o de var 10 grader varmt i skugan! jätte skönt! Tuva o ja satt o myste ute på trappan o hon smaskade i sig party chips eller vad de hette. så mysigt. o snön på gården smälte jätte fort. varit på promenad gånger två, varit o ätit grillat hos linda o agnes.  mysigt

i morgon blir de nog att fara te happis o hämta bänkskiva den blir toan klar! jippi!

nåja nu e de snart natti natt för mig..

Rantis

 de vart rantis ändå ida.. trots o soligt väder. eller de fanns en sol när vi kom men så fort vi började grilla så kom de bara blåst o inge sol. =/ tuva var nöjd någon timme men sen var de mest gnäll o matvägran från hennes sida.,. kom därifrån vid 18 tiden o var i ötå vid halv sju.. men vi chrusade runt i byn till kvart över sju.. varmt o gosigt i bilen o mycket  folk i farten.. väl hemma matade vi grisarna tuva gjorde stor stor blöja.. o sen somnade hon nästan i famnen trodde ja.. fick ett finger i näsan av henne o ett gap skratt av henne, sen ville hon till mange o de gick till sängen..  mange kommer nog snart om han inte somnade..

ska hämta en macka o lite te sen sova.. borde tvätta håret så rök lukten försvinner.. men de får bli i morgon..

bebisen i magen växer inte utåt som tuva gjorde. denna växer innåt o trycker på allt som finns när inne mest "jobbigt" är att a blir anfådd jätte lätt. inte van vid de ju!  sen vet den verkligen var blåsan sitter för där är de nog skönt för den o sparka mot.. då får den ju mera plats! nåja snart sommar

trött

 ja o mange måste komma överens om hur vi ska göra på nätterna då tuvis vaknad.. om ja sover jämte henne då hon vaknar så söver ja om henne i hennes säng. men när mange gör de så lyfter han upp henne till mitten av sängen vilket reulterar i att hon o ja blir magneter  o hon sover asdåligt. jag med.  han såver ju så jädrns hårt oså så han märker ju inte  när hon börjar vakna utan han vakar när hon gallskrikigt ett tag. o om han ens vaknar av de eller om de är mina irreterande suckar som han vaknar av.  är snor trött ont i halsen o öronen, tuva ännu krasslig. hon had en bra dag igår men ida känns hon febrig igen.    

hade ev planerat rantis om de blir väder men de blir de nog inte. känns jäkligt blåsigt o kallt ute.  ikea är oxå ett allternativ behöver en bänkskiva. o här i byn + finska ylitorneå har de slutat o sälja sånt. på sin höjd kan de beställa men dekostar en massa extra.. o för 200 kr plus bensin får vi en bänkskiva från happis..

nu ska ja knata bort till sängen o stänga alla de två dörrar vi har i detta hus..  stort hus men få dörrar.. sen sk ja försöka sova tills ja inte ill nå mer.  mange gick ut me tuva så hon somna..

det bor en boxare i magen min.. o h*n har hittat alla onda knappar o trycka på..

Glad påsk!

Glad påsk =)  känns inte som nå påsk förutom att alla affärer har stängt. just när ag behöver köpa en bänkskiva.. nåja har ja tur så hittar ja en i morgon  något är väll öppet då.

Tuva har haft en seg dag. mest sovit. snorat o hostat.. jag har haft en natt på toa..  reagerade lite lustigt på mat från igår.. udda..   har prommat runt byn i ett helvetes snö väder. sen vilat två timmar o drömmt lustiga saker.   nu slöa igen.. skönt att tuva oxå är slö.. bara hundarna som har energi. mange har tränat dom ida..

nåja trevlig helg!

pello

ida varit på tjej crusing me backgatans tjejer. Tuva fick vara hemma med sin far o farfar (som är jätte läskig enligt tuva), Tösen har fortfarande feber men inte lika hög nå mer. snorig o hostig är hon..
har kryp i bena. blir tokig.   ska ta o sova nu.. trött  i hela kroppen!

kvällen

 säger bara hoja! aldrig aldrig mera ska ja be någon om hjälp!  iallfall inte T.  Vi kan själva. Biblan har  säkert någon bok om rörmokeri ja kan   låna o lära mig.
han kom efter 16 gjorde som inget på ett tag, sen sa han att han kommer i morgon för då är han ju ledig hela dagen (som om vi inte alls hade något annat o göra), jo han satte dit nya vatten blandaren påp nya handfatet (det hade vi lika gärna kunnat själva)

Så nej jag ber inte den personen om hjälp någon mer gång. 
ska i morgon fara o köpa en matt kniv,

näsan rinner på mig o tuva. hönan är inte alls pigg. febrig o trött o kinkig. som alla när de är sjuka.
i morgon så ska jag sova en stund, tre nätter på raken som har blivit väldigt lite sömn..  mange har ju förmågan att kunna somna på två sekunder så han får ju sitt batteri laddat ändå.


Tuva ska snart få sova.. tänkte lägga henne i hennes säng som har högre huvudände så kansk hon kan sova lite bättre. ..

nåja i morgon blir de nog pello med S E o M. 

natti natt

dagen som dagen

ännu en dag har gått. projekt toa är igång. men jag fattar inte riktigt hur svårt det är att göra som man säger.. "du ska "bara" byta matta där inne, -men den där då, men vad ska ni ha där, vilka mått har hyllan som ska vara där". kan man inte bara göra det man är tillbedd att göra. vi kan resten själva. ag skulle kunna byta mattj*len oxå men kanske skulle jag orsaka vattenläcke då jag inte är kunnig hur man flyttar en toa stol.. måste lära mig det. Pappa kom o visa! 

Tuva är inte alls pigg. eller jo när alvedonen har börjat verka.. så kan hon vara glad o nöjd i några minuter.. Nu ligger hon i bara blöja i soffan, under en gosig filt. varm som tusan är hon.  han inte få på henne pyjamas för hon somnade i famnen när panodilen tog i =) hoppas hon får sova lite bättre. satte även näs spray på henne så hon andas ju lite lättare.

Varit på nord nu på kvällen Tuva fick sitt presentkort som "barn 2008"  får. Hon var rätt nöjd där. Agnes satt på andra sidan rummet o ropa emme mane o vinka åt oss. så söt! o pratar så mycket redan!

Mange har fått inspiration till toan =) Jippi! så nu är han o spacklar lite där inne  han kan själv! det är kul o spackla när de inte är så mycket o spackla.  blir nog jätte bra när toan är klar. och om vi har tur så blir de ingen begravning i slutändan =)

påsken är snart här.. vet inte rikigt vad vi ska göra.. vill gärna umgås med folk, men energin räcker ju inte alltid till.  J o J åker till deras stuga ikväll o blir borta hela helgen. funderar på om vi ska åka dit över dan eller ev över natten.. 

Premiärat nya barnvagnen idag! rikitg skön o köra!  tips till de som ska skaffa barnvagn första eller 10 de. Även om ni får låna gratis så o provkör barnvagnar på affären o fäll ihop o jämför. det är stor skillnad! Jätte bra att klämma o känna i affären o sen köpa begagnat. Men att låna en vagn  som någon annan tyckt var jätte bra, kanske inte stämmer för er.  Detta är 4 vagnen för oss, känns onödigt att haft så många, men det är först nu vi är riktigt nöjda.


vet dock att de kommer bli en femte vagn om några månader.  men vi tänker vänta länge innan vi skaffar den. Tuva kanske vägrar åka vagn i sommar, då känns de onödigt. då får bebisen tuva vagnen o  tuva får ståbräda. eller något sådant..

nu ska jag duscha luktar kräk ännu =)

god natt!

spya o snor

trevlig rubrik, men så kan ja sammanfatta natten som var..  tuva somnade lite senare än vanligt i våran säng. ja gick o la mig vid tio o flyttade över henne till hennes säng. märkte att hon andadas tung o snorig.  sov rätt bra fram till 03 då hon vaknade varje gång hon råkade dra in snor. så ja torg koksalt o nässugen o det blev en jätte arg tuva..  bytte blöja o försökte söva om henne. hon var rätt lugn i sin säng förökte få i henne  välling men hon ulkade bara. sen bytte mange o ja efter en stund o han gav hene välling, (råkade just säga sekunden innan att hon spyr nog bara)   efter någon minut så var vi alla jätte nerspydda i sängen! blöja blev de oxå.  så de var bara upp tvätta av henne o oss. mange o tuva sov vidare i gästsängen  o ja i soffan.. säger bara gäsp! vilken natt.

var i kalix i går till barnmorskan, allt bara bra, ett besök hade hos bm här i ötå tagit max 10 minuter tog där nere en timme. Känns dock som att det är betydligt bättre rutiner nere i kalix.  bebisens hjärtljud låg på 154 starka slag o sparkar.

sen for vi till happis för att hämta tuvas vagn. jätte fin o grön. invigde den på ikea en 30 minuters runda =)  hittade lite barntyg så ja kan sy kudd fodral till lekrummet. även en bil mattan tll lekrummet..

min att göra lista växer lustigt nog.. men ändå så gör jag saker på den..  dagens projekt är att måla  listerna till lill toan, samt sätta ihop toa möblerna o komma på hur de ska stå.  förhoppningsvis kommer T hit vid fyra för att lägga mattan.

kl18 har vi "uppvaktning av barn 2008", ska dit o en snabb vända.. =)

Mange o tuva ligger i klippan soffan o läser "knacka på" tuva knackar för övrigt på allt =)

nu ska ja börja dagen.. bara att fixa på.. någon gång så ska ja sova ida.. två nätter dålig sömn,, pallar nog inte en tredje o ändå vara "glad"..

projekt tuva egen säng

 första natten avklarad!  och tro de eller ej hon sov hela natten egen säng! mange sövde henne vid 20  satte på comradiona o kom till vardagsrummet o slöa i soffan me  mig.. vid halv tio vaknade hon med ett gallskrik. mange gav välling o sövde om.. men när han la henne i sängen skrek hon som en tok.. vi bytt plats mange o ja o ja sjöng o klappa henne på ryggen i fem minuter sen sov hon. Hon har "vakna" till några gånger men ja har lyckats söva om henne me sång o klappar.. (tänk va dålig man sjunger när de somnar av de). Men Mange har däremot sovit på soffan.. för när han o ja bytte plats nån gång under natten så räckte inte hans tålamod när tuva "vakna". plus att mange sover så satans hårt att han vaknar ju först när tuva riktigt gallskriker! jag vaknar ju när hon rör sig.. skillnad!

Ser fram emot denna natten som kommer. hon ska sova egen säng! Men måste erkänn det var väldigt mysigt att flytta henne till mig när hon vaknade för morgonen.. =)

idag blir det kalix. ev happis om vagnen har kommit! nu frukost o sparka igång mange!

ibland är man flitig

 jo ibland blir man nästan förvånad..  idag har ja tvättat damsugit, bakat, lagat skinkstek, beställt bläck till skrivaren då det självklart är slut när man behöver skiva ut papper till deklarationen.. sen har ja  bäddat  rent i sängen. hundarna har mange tränat,

Tua upptäckte idag på eftermiddagen att hon kunde gå! eller springa snabbt går de! men dock bara mellan oss  eller oss o möbler. men hon tar säkert 7 steg helt själv!

9 maj far ja o en kompis på loppis i arcushallen. jippi vad kul! ska fynda omlottbodys till bebis.. o se efter regnkläder till tuvis.. o till mig själv... behöver ju inget så de blir till kidsen eller hundarna. (som vanlig)

nu ska ja snart slå mig ner i soffan under filten o me evas doftande choklad ljus tänt på bordet. Hoppas att mange lyckas söva tuva (skriker nu) så an kan komma o mysa med mig.. alternativt kan vi slöa i sängen men då lär tuva vara på mig.


 nåja trevlig kväll

doftar

inte nybakat här hemma trots att de är städat.. men de luktar tuva bajs! hoja säger ja bara.. blöjan är bytt o borta sen länge men doften hänger kvar. skit unge är hon allt.. har suttit o knåpat ihop en fotomapp till min farfar på tuvis. ska skicka ner den tillsammans med ett års fotot som kommer på måndag.

dagens projekt
tvätt håller på en maskin klar.
damsugit hela huset. tillomed sängen! (dumma rent hus)
vädrar sängkläder.
ska nog baka tårta.. om ja kommer på någon o bjuda den på..
mange pratade om hundspan till vyöni. får nog bli de. (då har ja nån o bjuda tårta till)


projekt dessa veckor mange är hemma..
tuva sova egen säng. på manges sida rummet för hon är som en magnet på mig.
lilla toan ska få ny mattan o fräcsha "toa  möbler"
ev utrota ännu en furuvägg..
kangos med stinis
happis o kalix
fixa lappar om loppis plus samla ihop saker till loppisbordet. 
fixa deklarationen
städa källaren med

kommer säkert hinna med en o annan sak .

nu hänga upp tvätten

JO sen ska vi njuta o sova o vila så mycket vi orkar  kolla film om vi inte somnar o dricka lätt lätt öl...

tokig på deklarationen

jippi får tillbaka på deklarationen iallfall lite =)  men de står att man ska kunna deklarera ne blanketten påp internet inte inte tusan kommer jag åt den!  har mailat till dom så hoppas att de hör av sig i morgon.

i morgon jobbar mange 06-11. skönt sen är han hemma i två veckor! Jippi igen =)

har ont i handlederna undrar om de är väder omslag igen..

ultraljudsbilderna

upptäckte för nå vecka sen att ultraljudsbilderna från tuva hae blivit väldigt bleka o ljusa under de året som gått.. så igår tog jag o scannade in till datorn så kan de iallfall alltid finnas kvar (om inte datorn kvaddar sig) tanken är att vi ska bränna ut att tusentals bilder som är på datorn och lägga i ett vapenskåp så att de inte försvinner om något skulle hända.  ush vilken mardröm de skulle vara..

nåja ida ska ja o karin med barn gå o hälsa på anna med barn =) många barn. kul o göra något annat.. tuvas natt var sådär.. sov iallfall 20-07 .. tror dock att det var en j**la skoter som buskörde utanför huset som gjorde att hon vaknde.. ondöigt o busköra skoter 0700 på morgonen eller??

nåa nu ska ja leta efter böcker på internet till tösen.. vågar som inte låna böcker på biblan ännu för hon läser rätt så hårt.. och pussar o slickar.. känns lite äckligt..''


kom på en till sak! o morse fick jag sms av mange att ringa när vi vaknat.. ja tänkte at nej nu har hundarna rymmt.. och jo de hade de men de hade lyckats få upp en låst dörr in till garaget så de hade härjat omkring i garaget hela natten.. hur tusan de nu lyckats få upp låsta dörren lär ju vara ett mysterium..  nåja ingen av hundarna var skadad så de var ju tur.. finns ju en hel den skräp på övervåningen av   garaget  sedan de gamla som bott här..

nu göra annat