Amma

Lova börjar bli stor. snart 8 månader.Hur gick det till? När blev min lilla bebis så stor. Kämpade igång amningen med henne då hon de första 4 dygnen fick sondmat och dropp. Inte var hon sugen på att amma då. Men efter mycket om o men så kom den igång och mjölkk i överflöd fanns. Lova åt ca var 4 timme och då åt hon i 5 minuter. Hon hade en kort period som två veckors bebis att hon gärna låg o ammade mellan 19-23. Men de slutade hon ju snart med. När hon började få mat just innan jul drog hon drastigt ner på de lilla hon redan ammat. Hon har kanske haft 4-5 nätter som hon typ maratonätit. men mestadels har de ätits för lite för min produktion.  Men nu har vi sen ett tag tillbaka pratat om att sluta amma. Mest för att de inte intresserar henne nå mer. Bara nattetid. och hon blir inte mätt på det längre.
Men de är jobbigt kännslomässigt att sluta amma. Helt plötsligt blir hon inte beroende av mig helt o hållet. de där sista navelsträngsbandet ska klippas.  Visst kan ja forstätta amma henne nattetid ett tag till, Men det gör både henne och mig trötta. hon somnar om jätte bra med bara tutte eller välling eller bara närhet. Och jag ska ändå hålla de andra barnen nöjda o glada om dagarna och då är sömnen rätt viktigt.Mitt lilla minsta barn. Säger inte sista för om vi får gåvan att lyckas med ett fjärde så ser ja fram emot det. Men jag har med Lova njutit extra mycket av varje dag. För man vet ju inte om de går lika bra en till gång. Lova o jag har något speciellt. Vi var bara hon o jag och barnmoskan när hon föddes. Det var bara hon o jag de första dagarna Då Mange var hemma med de andra älskade barnen. Hade en sjukt jobbig graviditet med Lova. kanske är de det som gör de så speciellt?
Lite tanktar såhär en torsdagskväll då även ja gråtit en skvätt över att Kronprinsessan blitt mamma! det slog mig att även en så "känd" person som Viktoria  får kämpa lika mycket som oss andra under en förlossning och de som kommer efter. det är stort att föda fram ett barn! oavsett vem man är! känd eller inte känd!

Ett Barn

Att ett barn kan göra en så jäkla frustrerad, arg, ledsen, glad, lycklig, ja alla känslor som finns, att ett litet barn på inte allt för måna år kan skapa dessa känslor hos mig. Helt otroligt. Vissa mornar vaknar jag hon detta barn får mig på sjukt dåligt humör på 2 sekunder, skrämmande?-ja! klart som fan de är skrämmande! Detta barn vet precis vad som ska göras för att få mig ur balans, vilken makt. Tyvärr känns de som att dett barn mestadels får höra orden Nej inte. Att ramla ner från höga höjder är inget som berör detta barn, men säger jag Nej då har vi ett skrik krig i detta hus. Tar de på krafterna? Ja! På mina på Magnus och på syskonen. En ond cirkel är detta. Vaknar efter en natt med inte för många timmar sömn pga detta barn, försöker hur många trips och trix som helst för att överleva fram till lunch utan att detta barn har gjort något för hemskt.Sen bita ihop o se om detta barn tar en powerap i soffan en liten stund så man kan andas ut. Att ta bort denna powernap är inget alternativ., har testat.  Energin till detta barn är väldigt nära gränsen till jävligt slut. relationen mellan mig och detta barn är inget bra. konstigt va?!  Jag tänker tankar som man inte borde tänka.  SKönt att skriva av sig detta. Behövdes.

Lovis

Min lilla bebis börja bli stor!intresset för att amma börjar försvinna, duger bara på natten som snuttefilt.Dagtid funkar ibland om de inte finns något annat som är mer intressant, då bits hon...
har en massa tankar att skriva ner, väntar på inspiration och två händer...