söker extra tant

ja de skulle vara underbart med en extra tant som har tid och lust att umgås med mina barn!  dagens samhälle är verkligen inte uppbyggt för att vara två föräldrar som bägge borde jobba och samtidigt ta hand om sina barn. Det funkar rätt bra för oss när ja jobbar hemma. Men saker som tandläkare vetrinär läkare eller andra tider som det inte passar att ta med barnen på vad gör man då?. kanske i normala fall är barnen på dagis och föräldrarna smiter från jobbet.. Men så funkar de ju inte här.
så en extra tant som har lite tid över för min älskade små barn skulle ju inte vara fel! Sen så behöver iallfall mina små barn kontakt med generationen äldre. de ät nyttig. de lär och visar på ett helt annat sätt. Jag och mina syskon umgicks en hel del med mormor.  har många minnen av den tanten =) typ att anledningen att hon inte använde bilbälte var för att hon var för tjock =)
drömde en sådan mardröm inatt. att vi körde bil, saaben, jag barnen mange o två till. chaufören körde för snabbt och körde ut över kanten till en sjö som vi hamnade i.. Dock lyckades ja få ur barnen ut deras bilbarnstolar och ta oss upp till ytan. men fy så hemskt det var!,
Nu ska ja göra prutt ljud på mejjas mage och kolla Nickolas tomtens lärling.. mysigt.. Tuva snarkar..

okey

fick ett mail av lillebror.. Huset min mamma ägde är till salu igen.. dum som ja var gick ja ju in på hemnet o kollade.. var inte beredd att se bilderna och att de skulle göra sig påmint av så mycket.. allt var sig likt utan en toa..  men mammas solgula rum som hon fick somna in i.. de gör ju ont att de de där. sen att de är en ny familj som har bott där och nu säljs huset igen.. stackars hus att aldrig få rätt ägare.. som både ha hälsan och viljan att äga detta hus..  jag hade det grön gula rummet.  tapetserade och slet där i många timmar.. köket tapetserade ja oså..  läskigt som tusan att de är sig likt.. men men länken nedanför är till huset..
http://www.hemnet.se/beskrivning/1069938?r=3
har bastat med hela familjen, riktigt mysigt o skönt.. rätt kallt ute -22.
nu ska ja kolla bloggar sen sova.. funderar på om ja ska försöka hitta en ny blogglayout.. denna är ju lite tråkig..

provsvar

Fick mejjas provsvar idag från barnmoskan, visade inte gluten eller laktos, jaha sa ja till bm vad gör vi nu då, det finns ju så otroligt många andra saker hon kan reagera på. men ja fick själv ta och ringa till kalix sjukhus och behövs de en remiss så får ja ringa till ötå igen..  tänk om man hade kunna veta exakt vad som är fel.. så man hade sluppit kontakten men sjukvården.  Jag o mange orkar  snart inte med detta.. Mejja sover så frukansvärt dåligt att vi nu delat natten, en nere med henne = grymt lite sömn och den andra uppe med tuva = mera sömn.. känns ju kul att göra detta... och tro mig ja är inte mänsklig idag när ja haft natten.. sen ska man vara snäll och trevlig och söt o rar... inte lätt..

ensam helg

har haft en underbar helg med Mange och Jenny o Inko. underbart att äta i lugn o ro och vara på dass helt själv! bowlade och åt gott! dunder skönt.
Mejja har gått från torra fläckar på ryggen till torr överallt.,. undrar om det har något samband med magen... hoppas under veckan få svar på blodproverna..

friskt väder

ja kylan har då verkligen kommit. och lite snö finns de ju oxå så de känns rätt ljust ute.. men höst tröttheten ligger som ett moln över mig. Jag och mange ska i helgen till luleå. sova på hotell, åka och titta på hund utställning "norrbottens vackraste hund" bowla ska vi oxå försöka hinna göra =)
nå nu börjar strax greys..

25 år

tänka sig att lilla ja blir 25.. inte illa!  haft lite folk hemma och haft det trevlig.
vad ska jag och mange hitta på i helgen! Tuva ska vara hos kusiner och faster och Mejja ska grannarna låna =) jag och mange har en hel helg på oss att göra något tillsammans.. sova är prio ett sen vill vi gärna göra något mera.. men vad !!!

friskt väder..

ida har vi haft en intensiv familje dag. Först var det barngympa i trähallen, ungarna busade som tusan. Sen snarkade de i bilen till happis, där vi var och handlade lite leksaks julklappar.  Tuva och Mejja var med så de var smidigt och handla.. man såg vad de var och pillade mest. Just innan vi gick från första affären så säger Tuva "nej, vi har inte köpt min Kitty dator", så sött!. men vi förklarade att Tomten kanske kommer med den senare. Då  gick hon bara därifrån.  Underbara barn att gå i affärer med. De tittar lugnt och fint på saker och är inte alls sura när de inte får något.. Men men de kommer nog.. snabbare än vad vi tror =)
sen for vi en vända till kalix och handlade på willys, de hade extremt bra pris på blöjer =) köpte 4 paket =)
Tuva och jag har även bakat klart  fikat tills i morgon. Och smörgåtårtorna är klara... se om ja kan lägga in en bild på dom i morgon =)
nå nu sängen .

promenad me tankar och hundar

vad skönt de är och promenera me dogsen på kvällen, bara gå och låta hundarna sniffa och snosa.
idag har jag och tuva bakat lite.. mockarutor, kladdkaka i långpanna, cola kakor och mördegskakor.. i morgon sätter vi ihop smörgåståtan och morotskakan. Så på måndag får ni komma och fika!
nu snart film med gubben. ska poppa popcorn och mysa.. dricka lite glögg. gott!
trevlig kväll!

brist på kommunikation

ja ibland blir de verkligen brist i kommunikationen... igår kväll fick vi halva grisen vi köpt. så mange började karva i de där. tar ju timmar. och då tog han bara halva halvan.. resten ska ha ta idag. men sen till bristen i kommunikationen, han skulle ut och jaga i två tre timmar på förmiddagen. han for sju.. kl är ett har inte hört något.
jag hade tänkt o fara till happis och kalix och handla när han kommit hem men de sket sig.. får väl se om vi tar oss iväg i morgon.. =/ dock blir de först efter 11 då jag har barngympan  10-11.
har iallfall varit ute och lekt i snön med mina pärlor, -14 grader var de såg vi när vi kom in. Mejja har lite svårt att gå i sina vinterskor och overall.. tuva sparkade  spark med mejja på. en del pulka vart de oxå.
nu ska tuva sova en stund. och Mejja vaknar nog alldeles strax. ska försöka få tag på en "hokuspokus" doktor för att se om den kan hjälpa oss me Mejjas nätter..

snön faller

de snöar så vackert. snön lyser verkligen upp tillvaron lite. och temperaturen är behagliga minus 4 grader.  jag får en vit födelsedag igen! tänka sig =) kommer ihåg när jag fyllde 10 år, då önskade jag mig en snöboll.. Lillebror hade fryst in en snöboll från första snön så jag fick de i present i sängen. mys pys!
snart kommer mina fritidstjejer, vi ska baka scones till mellis och varm choklad, sen ska vi fara och bada med barnen.  sen i helgen blir de nog kalix och happis för lite handlig. om vi orkar!

ny dag nya tag

ja ida tog ja nya tag. kändes lite bättre i kroppen då lilla bää inte lider nå mer. men ack så ledsamt de ännu är.  man vänjer sig nog aldrig vid att ta bort ett djur. eller är de måntro döden man inte vänjer sig vid..
Ungarna och jag var och lekte med Linda och hennes småttingar.  Jätte skönt att ungarna leker bra med varandra och hon och jag kunde tillochmed dricka kaffe utan skrik =)
nyss varit och simmat en kilometer. jätte trångt inne i bassängen. men jätte skönt.  I kväll får vi oss en halv griseknoe. Våra hyresgäster har köpt sig en som vi delar. Så frysen blir full av gris och älg.  vi klarar vintern =)
nå nu sängen! kramar!

lilla bää

ida ska han få somna. har förklarat för Tuva att lilla Bää är sjuk och måste somna.. SJälv mår ja sämst. så frukansvärt jobbigt att ta dessa beslut. Menge känner inget, iallfall visar han inget utåt. själv grinar ja så fort ja tänker på de.. är veckan innan lingon så ja skyller att ja är känslig pga de..
nu äta frukost och sen ut och krama lilla bää.. ta några sista kort på han. sen åka till ica och tänka på annat..

kallt

kallt ute kallt inne kallt i mitt sinne...  vill bara gå ut o ställa mig o hugga en jävla massa ved.  är trött arg sur besviken och less. ungarna känner av de och de brer på me deras syskonbråk.. nå nu sover mejja iallfall en liten stund så ja ska ge tuva en banan o hoppas att ja får sova en stund ja me..

lilla bää

i morgon ska ja ringa te en bekant som haft får i många år. Lilla bä klarar sig inte längre till. Måste göra "lidandet" kort. han lider nog inte, men de vore så hemskt att hitta honom i hagen. Han äter men har går inte upp i vikt. diaree har han haft ett bra tag oxå. de andra fåren är "tjocka" och fluffiga..
är irreterad eller snarare besviken på min S, han gjorde en sak inatt som inte var så genomtänkt. jävligt dumt.  känner mig helt rådvill och besviken. alkoholen ska de inte intas nå mer av. inte förens han vet vars gränsen går. om de nu lär sig de. kändes skönt att skriva dessa ord. Har talat om för han vad som hände och han har inget minne av de..  ¨
igår så gosade vi me Dis vaplar. jätte fina o jätte söta. luktade jätte gott. men inget ha begär.. inte efter just en sådan ras.. däremot en annan hundras.
illamående ner i bena. veckan före är ingen lek denna gång. allt kanske beror  på hur livet är runt om..
och julen. vill egentligen inte sitta ensamma med bara mig mange och barnen. känns som så ensamt. vill ha folk omkring mig. men samtidigt så vill ja ha julen "strukturerad" inte ett schema men iallafall tid för mat kalle och tomte.. så inte allt krockar..
saknar min mamma.. vill fira jul med henne.. bara en gång till.. så hon skulle få mysa med sina barnbarn en enda jul iallfall.. fan. jävla cancer!
ge mig hundvakt så vi kan fira jul me mina syskon i karlskrona.. fast då blir de ingen snö.. eller ren...

halt ute och i min hjärna

har en massa att tänka på, och de värsta iallafall två saker att besluta om. bägge sakerna handlar om djur.  Lippe har under de 11 månader vi haft han velat "hugga" oss i händerna när vi tillrättarvisar honom. när vi pressar honom att göra som vi säger så säger han ifrån genom att "hugga", inte okey enligt oss båda. men vi har försökt att tillrättavisa han med enbart rösten och de funkar inte riktigt bra. ska ringa hans förra ägare och prata med henne.. ,men misstänker att hon kommer säga att han aldrig gjort så mot dom. för han hade aldrig tagit från bord eller bänkar innan heller, men här så tog han då för sig de fösta månaderna..  mitt framför ögonen på oss kunda han sno en hel limpa..
den andra saken är vårat lilla bäää.. som är svag och vek, känns hemskt om han skulle råka frysa ihjäl för att han är sjuk. men då är saken den att ska vi  ta bort han och begrava som vilket husdjur som helst, eller ska vi föra han till hemska ordet slakt och ta till vara på de lilla kött och hans vackra päls..  jobbigt värre att skriva detta.. hemskt. nackdelen med att ha djur!  Den stackarn var ju svag från början.. de visste vi..
just kommit från en prom med hundarna. haft en bra dag,. lite enerig har ja haft.
kramar

mörker...

kl 15.30 så är de mörkt ute.. lite deppigt, men ändå mysigt, då kan man ju tända ljus och mysa.. hela eftermiddagen.
Funderar på att ha taklamporna tända hela eftermiddagen kanske blir man piggare då.. nu blir man ju så sjukt trött,
väntar att middagen ska bli klar. potti gratäng och fläskfile. mumma. sen ska ja nog fara o simma i eftermidda. om ja  ids. vilket ja tror.  har möblerat om i lekrummet ida. mycket bättre blev de.
i morgon ska vi te läkaren me mejja. intressant att se vad de kommer säga. våran barnmoska kallade oss lata sist ja nämnde att mejja ännu åt på natten, hon menar då att vi var lata som inte orkade ta och sluta me att mata henne, försökte förklara att hon inte somnar om hur vi än gör. men de var lönlöst..
nu ska ja nog ta o göra något annat... typ slänga mig i sängen en stund..