snart semester!

ja snart ska vi far iväg på våran 10 dagars bil semester! ska sova i allt från tält till hotell har vi tänkt.  ska se delar av sverige varken jag eller Magnus har sett. så de ska bli väldigt intressant.
i morgon börjar pack bestyren så de står härliga till, ja mitt knas vill ju tokstäda huset innan vi far så man kommer hem till ett rent o städat hus.
nu gäspar ja för fullt o ont i mina knän!!!! cyklat o promenerat såå mycket de senaste dagarn.. o mer blir de!

snabbis

denna veckan har oxå gått fort! vår kära vän Lipton har fått fara till himmelen. Han var inte frisk och kry de senaste halvåret och de kändes fel att börja operera och"reparera"i han bakdel. kändes som att de kunde göra mer skada än nytta. Känns konstigt som alltid när man tagit ett sådan beslut.
Lova växer så de knakar och Mejja har börjat att prata lite smått. på hennes vis. knappt ja o mange förstår!
om envecka far vi på semester ska vara borta i 10dagar och de blir boende i lägenhet hus stuga och tält =) kanske finner vi vårat drömställe på vägen dit vi får för oss att flytta! ska bli väldigt spännande att se östersund! aldrig varit där så vet inte något om den staden!
nu ska ja mata lillis sen ska mange o ja se på film. Kottarna är på g att somna i sina sängar..
trevlig kväll!

kloka ord

från min kloka treåring
hon fick en glass och jag sa att du får sitta i soffan om du lovar att inte kladda i soffan, fick då svaret" men mamma de lovar ja inte för soffan går ju att tvätta".. där fick ja för att ja tjatat om tvätta soffa i ett års tid!
nå vi får en ny hyresgäst i huset! en tjej med hund som ska börja naturguide nästa vecka. så de blir lite mera folk i huset. o mera hundar! bra bra!
Tuva ser på bernad och bianca. lite läskig film för henne tror ja! men men
har ringt o kollat pris på att boka kattilakoski för dop av lova.. men de var lite väl saftigt pris för 6 timmars hyra! men vi får väl se!

bakar o gråter...

bakar o gråter.. ingen bra kombination..
bakar för att mejjas kalas är ikväll.. o gråter över att vi ska ta bort lippe. glatt möter sorg. inte kul!
pratade just med en bekant som varit med om många hundar som hennes gubbe tagit bort. de är så de funkar. ja fattar de. men de är sjukt jobbigt!
Lippe har inte ens varit våran hund från början o ja känner inte i hela mitt hjärta att han är min hund., Men är man väl tagit bort ett djur finns ju ingen återvändo! finns ingen "backa" knapp. gjort är gjort. Men ja vet att han har ont. han kan inte skita normalt heller. trött o hänging är han. mager som en sticka.. spelar ingen roll hur mycket mat han får.
att börja operera hunden när vetrinären säger att de kanske hjälper. känns faktistkt inte som någon ide. Hunden är 9 år gammal. bara att söva ner en hund av hans storlek är ju vanskligt. så ja tvekar nog inte på att beslutet är rätt., men de är sååå jobbigt! o när när ska man ta bort han!  finns ju aldrig en perfekt dag! finns ju aldrig en rätt dag. just nu går ja o hänger upp mig på att "hur reagerar" barnen.. säkert en undanflyckt för att ja själv kommer gråta floder... och inte kommer funka.. så ja vill skjuuta på de till efter mejjas 2 ¨års dag.  eller om ja ska låta mange bestämma.. o säga till mig på morgonen.. vet inte hur! blä o fan.. nu ska ja ta ut brödet o sen gosa med Lova.. gråta i smyg är min grej!

gällivare

dagen har spenderats i bil bil magnetröntgen gällivare"city" dundret med bil och mera bil =) 27 grader varmtär de skönt me ac! Lova äter sover o skiter. Tuva o Mejja äter sover inte, skiter där de inte ska =)
just kommit in från en kvällspromenad med hundarna. Lippe börjar få mera o mera ont o göra nummer 2.. det gör han på 3 ben nu. ser inte kul eller bekvämt ut. Så jobbigt att säga "hejdå" man försöker dra ut på de mer o mer men vill ju verkligen inte att han ska lida!
Mejja på Hanhinvittiko fäbod 8/6-11
Lova 5 dagar gammal
Smultronfia =)