nytt forum

 har hittat ett forum där ja kan sitta o läsa hur länge som helst. har dock inte tid till det men vill så gärna läsa o känna igen mig! 
Tuva har mamma längtan. så fort mange ska ta henne när ja ska göra någon kommer det tårar. lilla flickan.. hur ska vi göra de lättare för henne.  klä mange i min bh o tröja så de luktar sur mjölk kanske.  börjar kännas hopplöst. o inte tala om hur trötta vi är på hennes skrik!  jobbigast av allt är att vi båda vet att hon tystnar om hon får komma till mig. det är jobbigt o stå emot. men vi måste ju ge henne tid.. men frågan är hur länge. hållt på i två månader. känner oss smått slut.
 vet inte om de är mörket som gör mig så trött. men de kan var en kombination av mörker, graviditet o massa tankar.   drömmer mig bort till en sol o sandstrand. dock inte sanden som blir på mackorna. o ja drömmer inte bort mig till tullstranden som är full av mygg.

nåja nu borsta gaddarna o tömma blåsan för 100ande  gången ikväll..  sen hjälpa tuva att somna utan tisse...

Bvc

jo ida har vi varit på bvc. Tuva växer som hon ska o mår bra =)  74 cm lång o 10,3 kilo.  mötte grannen med deras lilla 3 månaders tös där som hade fått två sprutor. barn son är födda efter 1/10 08 får vaccinet mot öroninflamation o halsfluss gratis, medans om vi vill att tuva får den kostar de 500 kr sprutan. hon behöver två sprutor. Hon borde ju helt klart få det vaccinet eftersom både ja o mange är öron barn.. 

håller på att göra rostbiff oxå.   ska  ha på smörgåstårtan jag ska  göra någon dag. ska göra!!
varit på barntimmen med. kul  att göra något annat.

mår illa ännu. ingen aptit äter oftast mackor.. bättre än inget. ¨men ska ta oss i kragen snart!
Fick papper från facken där de vill ha intyg av försäkringskassan att mange tar pappaledig under tiden ja stämplar. då är de ju ingen ide o stämpla ! blir så irreterad på de här krånglet med alls. jo de bergärde oxå intyg  för  perioden 21-31/3  då var de påsk tuva föddes o ja började inte ta föräldrapenning förens april... jo sen från tiden 1/10- sista december. då ja inte heller tog ut föräldra penning..  ska ringa o jäklas med dom i morgon. För rent logiskt skulle ja ju kunna skriva att min farfar passar tuva om jag hittar ett jobb.. de ska ju dom skita i vem som är med barnet!

nåja nu ska vi strax äta skräp.. får se om ja får ner nå..
 tuva  har föresten börjat göra höga höga tjut

Semletårta

 ja ida har ja äntligen fått tummen ur piiip o gjort den där semletårtan ja tjatat om i tid o otid! god vart den oxå! o massvis över vart de med =)  så nu ska ja bara göra smörgåstårta nån dag med för de har ja oxå tjatat om.. annars har helgen gott fort. varit på hundkurs med vovven kiira två dagar i rad så vi har haft barnvakt. känns bra att lämna bort henne någon timme utan att de känns jätte jobbigt.  bra för oss båda att komma ifrån varandra =) i Morgon är det 10 månaders kontroll som gäller. ska bli kul o se vad hon väger. för 4 månader sen vägde hon  ca9,7 kr o var 71 lång. de var ju länge sen!
ska lägga in en bild elle två.. sen se på film!tuva sover midda

tuva vaknade vid 8 i morse o låg länge o åt tisse. jag har drömt helt sjuka drömma bla om en tysk kille som vill dokumentera mina bröst. vad får man alla konstiga drömmar ifrån? men sen när tuva skulle sova sin förmiddags lur så envisades hon att hon inte alls skulle sova så vid 11,40 däckade hon tillslut med tissen i munnen (var inte tänkt så) men ja drog snabbt ur den o stoppa henne i vagnen.  hon sover ännu. jag har bytt bort alla julgardiner o håller på att röjer i andra köket som används som föråd eller stor gaderob.  har sjukt mycket handskar modell stora ska nog sälja bort på tradera. bättre de än att de inte används.  tänkte fixa iordning den stora gaderoben/köket så ja får plats med gardiner julsaker, sovsäckar o utesaker, så att sakerna som är i lekrummet får plats i gaderoberna i datarummet. min nya sak är att ha tomma gaderober har  hitils tre tomma o en byrå helt tom. nu vakna tuva.

mamma saknad gånger två

 börjar bli så trött på att höra hur tuva skriker efter mig varje kväll o natt o i stort sett hela dagen med!  nu har vui försökt söva henne i två timmar. men såfort hon kommer till manges famn så blir hon hård som en piano sträng! hon vägrar slappna av i hans famn o bara skriker. vilket ofta resulterar i att hon kommer till min famn lugnar er sig för att sen bli lika dan när han tar över.  vill inte ge henne tisse så hon somnar för hon slutar ju inte sutta på hela natten då!, jag saknar min mamma med som fan. vill ha henne här. tänker på henne hela tiden. saknar dock någon att prata om henne med.  känner mig bara så hopplös ibland. tänkt om hon inte vart sjuk tänkt om hon fått vara frisk o fått leva med sina barn o barnbarn. tänkt om den där cancern inte fanns.  o de värsta av allt är att ja bär genen vidare till mina barn. tuva har 50 % risk att få den. o det får vi veta först när hon är 18. känns så hopplöst. hade velat ha mamma här hon skulle ju bli gammal med oss andra.   ångrar på vissa sätt att ja lämnade henne de sista 4 åren.  men samtidigt så gör ja det inte.  länge sen jag grät över henne nu. känns lustigt.  pratade med mamma varje dag o ibland flera gånger om dagen. nu kan ja inte ringa o säga hej de snöar fotbollar till henne.  har börjat drömma om henne igen. och hon dör p¨å olika sätt varje gång. vaknar i panik  o kommer på att man inte kan dö fler än en gång.    måste kolla mina bröst. känner bara att gör ja inte det i tid så är de kört. ska ringa i morgon till umeå o höra om man kan göra de även som gravid o ammande.   när ja tänker logiskt så kanske det är värt mer att ta bort dom innan barn nr3 o 4 kommer till. det finns ju annat än amning de första månaderna ändå. o kanske jag kan amma även om de bytt brösten på mig. vet inte måste forska vidare på de..  för skulle ja få den där cancern så vet ja inte vad ja gör. vill inte utsätta någon annan för allt det vi levt med under dessa år.  kommer knappt ihåg tiden innan mamma blev sjuk. vad pratade vi om hon o ja,  har som ännu bara sjuka minnen av henne.  känner mig knasig då jag varj natt har sagt "god natt lilla mamma o sov så gott" i snart 1½ år.  men inget ja är redo att släppa.. det är som sista länken käns de  som.
hoja nu ska ja försöka somna. har ont i hela kroppen o hjärtat värker mest. 
god natt

trött

inget ovanligt att ja är trött.. men de är ja ännu. ont i halsen o trött o seg i hela kroppen.  Tuva tog sig en tupplur i famnen vid halv sju så vi väckte henne vid sju så att hon somnar för natten kring 21.  Fick höra på omvägar att de finns de som tycker att vi skaffar barn för tätt.  löjligt tycker jag. Vi skaffar barn så tätt vi vill o ser verkligen fram emot en höst med bebis o Tuva som då är stor nog för att leka o umgås på ett helt annat sätt en nu.  o det finns ju en anledning att vi skaffar barn tätt o inte väntar tre år emellan.

nu ska ja hoppa i pyjamas o tofflor ta en alvedon o så ska vi leka med tuva samtidigt som vi ska knyta färdigt hundsläden som står på den dyra mattan i lekrummet =) Sen ska släden ut o slipas o lackas o den blir de ut på tur!   är sugen på att inreda lekrummet med barn anpassat.  sätta gästsängen i datarummet istället.  så de verkligen blir lek i det rummet. vill ha en igloo från ikea oxå.. med tunnel. undrar vem som kommer leka mest Tuva eller Kiira. eller kanske Mange...

Nåja nu ska ja leka med sötnosarna.

ont i magen

 har små ont i magen.. kan bero på de torkade aprikoserna ja käkat under dagen. det är så gott.  är grymt sugen på grillad korv. gärna lite små bränd o torr korv. dessa hormoner..  låter som om tuva har somnat med mange nu.  har hörsel som en vakthund (dock inte våran kiiras)  var o tittade till dom i sovrummet för 5 minuter sedan o då låg de o läste reklam o tuva sov nästan.. hoppas att de kommer på ett sätt att somna på. för allas skulle. igårsatt ja o hörde lillans skrik i 40 minuter. men just när ja bestämde mig för 5 minuter till så tystnade hon o sov i tre timmar... 

Tuvis ar haft feber i tre dygn o ida var hon feber fri. kanske är de den där tre dagars feber som varit. annars vet ja inte varför hon har haft feber.  ids så vart hon så arg vid kvart över ett att hon inte ens ville ha tisse. men tillslut så somnade hon i famnen o sov i två timmar. skönt! men dock inte för min rumpa som somnade rätt fort o blåsan var rätt så full den med. tänkte lägga upp någon bild på tokan men kom på att ja inga bilder har på denna dator. har skrivit lite i tuvas album idag, tittade i manges som är så välfyllt! säger bara flitigt Dagny! =)
Tuva vaknade så ja var o vaggade henne. men så fort ja lämnade henne till manges famn så vaknade hon o skriker,, men du ställte ja mange att gunga henne i famnen så hon somnar i hans famn.. kl 22,20, ja borde gå o sova. så ja iallfall får sova 2 timmar  själv. i morgon måste vi upp vid åtta. hoja! vi som lätt sover till 9 annars..

natti natt!

såååå trött!

är helt sjukt trött. vet ju varför men vad ska ja göra för att bli piggare!  håller på att bli knäpp! tappade nästan tålamodet totalt idag me allt här hemma. Tuva har sovit värdelöst inatt  hon snuttade mest hela tiden o tog ja ut tissen så vaknade hon o skrek.  men de jobbigaste av allt är att on strejkat me sömnen under dagen ida med. hon sov i knappt  20 minuter två gånger mellan 12-15 men bara så länge tissen var i. sen fick ja henne efter 30 minuters försökande att sova i vagnen men sen vaknade hon efter tre minuter o nu är hon vaken igen.  så idag har hon inte ens sovit en timme o ja vill bara lipa!  matlusten är inte heller på topp har idag ätit lite köttfärspaj o sen två frukter på hela dagen. har en fiskgratäng i ugnen nu frågan är om ja har ro o matlust att äta den.  trött trött trött.

Kiira o jag..

Vi försöker få tuvis att sluta käka tisse på natten så ja har flyttat ut till gästsängen på andra sidan huset i några nätter, Så mange o tuva får klara sig själva på natten. första natten gick rätt ok,(bara för att ja skrev de så börja hon skrika nu). Sover med stängd dörr  +öronproppar annars skulle ja inte sova nå alls. Kiira löper annars o är ällmänt knäpp men de brukar ju kvinnfolk/djur bli under löpet =). Nå nu ska ja på dass en sista gång om ja får bestämma sen in med öron plopparna o sen sova. är så hiskeligt trött.. men ja vet ju varför.

Nati natti