sommartid

jaha då har vi sommartid så kommande vecka kommer ja tänka "egentligen är klockan bara si o så" men igår struntade ja i vad klockan var ja gick i la mig vid 8... gammal tid så nya tiden var väl 9. men men. sov gott när väl kåta lippe hade fattat att sova han med. Kiira löper och är snart inne i höglöp och vi har särat de små liven så de inte blir nå bebisar vilket ingen av dom tycker om. går inte att ha dom ute i var sin hage om natten då de ylar som idioter bägge två. vill inte göra oss osams me grannarna..
igår var de loppis på folkhögskolan. intressant att de är så lite folk som kommer på loppis. bordshyran var 130 kr. lite för saftigt för att vara i övertorneå. ja gick + 20 kr på ca 6 timmar slit me dessa loppis saker. man blir ju inte rik. Men vi anar att de är för sällan loppis i ötå så vi har inte gett upp en. vi planerar att köra en loppis ev i påskhelgen, Men har folk fått lönen innan påskhelgen? barnbidraget o pensionen har kommit men lönen?? någon som vet?  Men de är ju så kul att pyssla med loppis.  ja säljer ju sakerna nästan för billigt.. barnkläder 3 st för 20 kr eller 10 kr styck.. kläderna är använda av 1 ½ barn. Tuva o mejja hade inte samma storlek länge när de var små så vissa är knappt sletna.
3 års kalasen gick jätte bra. 20 personer o 2 bebisar var på kalas i ca 2½ timme. 10 ungar i ålder 1-5 år sprang omkring som vildar. men de är stort hus som tur är så de märktes knappt =)
Tuva var nöjd och glad och hon har ännu på sig klockan hon fick av faster K och faster E.
om ca 15 veckor ploppar denna bebis ut. intressant att familjen växer. men dessvärre så har inte bilen gjort de ännu.. vi har bestämt oss för en Opel Vivaro. där får vi alla plats me både barnvagn och hundar. Men  de finns inte så många sådana bilar till salu i detta land..
de andra som bebisen behöver har vi nog.
nu kommer mejja och drar i mig. måste se vad hon vill innan alarmet på henne drar igång! höres!

njurar

försöker hitta info om barns njurar men de är en djungel. speciellt när man inte vet riktigt vad man ska söka efter. funderar på att ringa till barnavdelningen o be om en telefontid med en läkare.
Tuvas njurar är inte som de ska tydligen, vänstra njuren har en kapacitet på 46 % av 100 och den högra har en kapacitet på 54 % av 100. och när man läser om njurarna så blir man bara "rädd" för trötthet är typ störta avslöjandet om att något inte stämmer me njurarna ett annat är blåmärken. Tuva har konstiga blåmärken. på ställen där man hur man än vrider o vänder inte fattar hur hon slagit sig.
aja ska ta o leta vidare efter mera info.. ska till bvc på 3 års kontroll om en vecka med henne så kan ju passa på o fråga där då..

sovsäck

inatt ska ja ta o sova sovsäck i soffan dunderskönt kommer de nog bli. Mejja har sovit rikigt dåligt igen några nätter så inatt ska ja sova nere för att vara lite piggare i morgon..
för exakt 3 år sedan var vi på väg till bb för första gången. Tänk va tiden går fort! redan 3 år sedan Tuva föddes o va så underbart perfekt. vilket hon är än idag dock med betydligt mera temperament än för 3 år sedan.
läkaren ringde från sunderby sjukhus ikväll oxå, fick nästan panik när hon nämnde tuvas namn. han tänka massa saker som kunde ha skett, men ja har ju nyss sövt tuva i hennes säng så ja visste att hon var i bra händer. Men de var svaren av njur konraströntgen de gjorde för en månad sen. Hon har tydligen lite onjämn njurfunktion men inget som de gör åt i  nuläget högra njuren jobbar lite mera än vänstra. och de berodde på att vänstra njuren har ärrbildning sedan njurbäckeninflammationen i sommras.  så hon kommer få gå på extra kontroller av njurarna de kommande två åren och om inte någon har förändrats när hon blir 5 så är de ok. Dock är riskten rätt stor att hon får njurbäckeninflammation igen så vi får väl ha koll på henne som vi redan har.
Nu ska ja ta o gå o sova. har gjort en Molly mus tårta till Tuva  tills i morgon, bilder kommer i morgon kan ja nästan lova...

söndag

och snön vräker ner.. vill gärna ha lite vår nu. för mitt humörs skull.
Tuva inte pigg eller hon är som hon varit de senaste halvåret. trött seg o "orkar inte"  Mejja klättrar på allt o magsjukan är ett minne blott.
har rensat i röran här hemma under helgen. har bokat loppisbord till den 27 så du ska ja bli av med lite saker. de som säljs är barnkläder barnvagnar böcker skor och svartvita clowner =)
huja vad ska man hitta på ida då. skulle vilja fa till happis men dit ska ja i morgon så de är ju ingen ide o fara dit ida.  i morgon ska ja fara ensam  dock ska ja före granntjejjerna även mina fritids tjejjer till deras danslektion så ja under tiden de dansar  ska shoppa till Tuvas födelsedag. spännande..
nå nu göra nå nytta

griniga barn

har haft en helvetes vecka.
Tuva sitter på dass och skriker och hostar. tjurar som tusan. Mejja grinar oxå hon är nog hungrig men ja vågar inte ge henne så mycket mat efter veckans roligheter. hon är annu dålig i magen konstigt då hon borde vara rätt tom.
mår gurka själv. en jädra tryck ovanför magen och en sjuk klåda överallt. skit jobbigt då ja kliar som om de vore skabb.
solen skiner men de blåser mer storm är inte inte storm. så itne skönt o vara ute.. vi göra något kul i helgen men vete tusan om vi är på fötterna..

Mejja

Mejja är inte så fräsch... detta är nog första gången hon är däckad. men dock 3 gången hon har magsjuka..  gumman förstår inte att om hon äter så kräks hon, hon är ju hungrig... så hon glupskar i sig vatten som vänder i magen.  stackarn. inte direkt någon feber men hon är som mej en normal temperatur på kring 36.4 och nu när hon känns rikigt varm o febrig har hon bara 37.5  vilket inte är feber om man pratar med sjukvården.   Tuva är än så länge ok från magsjuka men trött och blek är hon.  och själv så tror ja ja ska kräkas varje gång Mejja gör de men de kommer inget.. aptiten är dock på noll efter att torkat spya o skit i snart 20 timmar..
det blir ett kök till Tuva i 3 års present.
http://www.kidelin.se/sv/artiklar/lekhorna/koksutrustning/kidkraft-red-retro-kitchen-center.html
ett sådant. men är lite nojig över att de kanske inte hinner komma i tid. men samtidigt så tänkte ja att de gör inte så mycket om de kommer en dag senare eller så. för hon lär bli lika glad ändå! Hon ska få ha sitt första barnkalas på lördag nästa vecka med några av hennes lekkompisar. hon pratar om de rätt ofta. pimlingsdamm ska de oxå ha =)

Hostiga barn

Ungarna har fått hostan som jag och mange har haft ett tag. Tuva sover dåligt om nätterna pga hostan. Hon är inte heller riktigt kry,  undrar bara vad som är tokigt, att hon jämt är trött och hänging kan ju inte vara "normalt" på en tre åring.  visst hon kan hålla igång som en tre åring oxå men kanske påp sin höjd i 20 minuter sen sitter hon och tittar på.  och bråka med lillasyster kan hon göra i evigheter känns de som..
Ska strax iväg på barntimmen. skönt att komma iväg en stund men dock så hatar Mejja samlingen som är på slutet och Tuva typ älskar samlingen, jobbigt att sitta med en skrikande Mejja samtidigt som Tuva vill sitta o sjunga o lyssna på de andra.
skit jobbigt för mig o inte veta vad som händer i framtiden. all energi försvann totalt. tänker inte renovera köket i detta hus för om vi ändå ska sälja då spelar de ju för tusan ingen roll om vi satt in ett nytt kök. här i byn får man inte mer pengar för de ändå.  men vart ska vi ta vägen.
Manges jobb är så sjukt osäkert, ingen vet när de stänger ner bara att gå o våndas och veta att deras chefer har makten att när som  helst släppa bomben.  vi är less ötå och dess folk. kommer sakna detta älskade hus och dess läge men va tusan de är ju ändå bara ett hus som vi egentligen inte äger för de gör ju banken som lånat oss pengar till det..  ser fram emot att hyra något bra ställe och spara en massa pengar som vi kan göra roliga saker för istället..tror familjen skulle må bra av ett miljöombyte.
just nu sitter Tuva och illskriker i trappan, hon är trött sur jävligt arg och bara slår mejja på ett eller annat sätt.
skit tråkigt att hon är sådan.
Mejja fick just igång tvn aldeless själv och byter kanal gör hon oxå..

fint väder iallfall

ja de verkar då bli fint väder ida igen. skönt. solen ger ju trots allt lite ny energi. oroar mig för en massa saker. inte likt mig. men de går inte o strunta i.. någon som har hittat boken om hur ens liv ska bli? skulle vilja läsa vad som är planerat i mitt liv redan.
saker ja vill veta är om T och M kommer sluta ha ihjäl varandra, när kommer Mejja börja sova mer än 2 timmar i sträck på natten och sen gallskrika i några minuter,  när kommer Tuva fatta ett Nej, när kommer Mejja förstå att Nej inte betyder att hon ska gallskrika i en kvart. när ska jag förstå att inte vara så jävla ärlig jämt, när ska ja förstå vad jag vill med framtiden,
huja kommer ja nånsin får svar.
drömde om en megasnabb förlossning på denna lilla krabba.. återstår väl o se hur den går.  försöker få saker att se fram emot. men de tar emot de mesta..
ska försöka mig på att skruva ihop två byråer till kläder på övervåningen samt att sätta in Mejjas första år kort i ramen som ja köpte oss igår.
nä nu göra slag i verket.. göra kåldolmar till middag idag iallfall. gott!

Skoter

i helgen har vi rastat skotern och oss själva. skönt som tusan. frisk luft och inte ansträngande o andas. Har finbesök av jenny som är och leker med oss på hennes sportlov. grillat korv och haft Picnic som tuva tjatar om. i morgon barntimme sen happis me barnen o Jenny för att skaffa fiskar till akvariet.. 4 st får de bli. så blir de inte så dyrt om de dör på en vecka..=/
nu strax solsidan och en kopp te!

mår skit

fan säger ja i förrgår var ja glad och lycklig över att ekonomin funkar och att de mesta känns ok. ida får ja ett sms som återigen får mig att tänka på att va fan bor vi kvar här uppe för. för mig är familjen viktig att man har ett nätverk som ställer upp om något händer. de känns tyvär inte som att vi har nätverket här uppe längre. Folk är upptagna det förstår jag med. men jag känner att relationer måste vårdas.  man måste ge av sin tid för att inte tappa bort en relation.  känner att bebis i magen inte heller känns lika välkommen bland folk som dom två andra. av någon lustig anledning. jag skiter väl i vad andra tycker men de känns ju tyvär som att barnet kommer bli drabbat av de sen när de väl är fött oxå.
en del av mig vill bara sälja bort huset och skita i allt folk och allt snack o dra söder ut igen. frågan är hur min sambo skulle stå ut söder ut. eller om de skulle ge han ny energi till de mesta. kortare avstånd fler jobb möjligheter. hur skulle ja må söder ut. skulle jag klara av de livet.
ja just nu vill ja verkligen gräva mig en grop. skita i allt o alla.. fly bort..