Tidig morgon

Idag så smög ja upp redan kvart i åtta.. inte så tidigt egentligen men tidiagre än vanligt. skulle till sjukstugan o ta blodprov. När ja sen kom hem så ligger sötisarna ännu o sover. så ja sitter o slöar lite. strålande sol ute. skönt idag blir de lång promenad. iallfall till Manges syster... dock itne så l¨ångt dit.

Nu ska ja på dass o svabba munnen....

............

Nu kommer manko hem. just när ja fått skrik Tuva att somna hon som skrikit konstant i säkert två timmar. två gånger lämnade ja henne att skrika själv för ja höll på att gå i taket. 
har varit i rantis i stugan idag me tuva o där var hon mer vaken än vanligt oxå så de var ju inte konstigt att hon tjurade nu men de hade varit skönt om vi sluppit denna skrik kväll just ikväll..

idag är de på dagen mamma gick bort minns de som om de hände nyss. men datumet är på fredag. vet verkligen inte vad ja vill göra den dagen. helst så skulle ja nog vilja ligga kvar i sängen hela tiden. men de lär ja ju inte kunna. Igår "planerade" ja o Manges syster o fara till rantis stugan me flickorna oi ha en tant kväll.. men just nu vet ja inte redigt om ja vill. kanske bättre de för då får ja ju lite annat o tänka på.. men kan då inte heller gråta fritt. inte för att ja göra de hemma heller.. jo bara om ja är själv...  skulle ha lagat midda tills nu men ännu inget som är klart. vart ju lite annast o göra försöka trösta en unge i panik.. men tror att ja ska göra pasta me skinksås.. har dock aldrig gjort något sådant.. Ska fasta från 20 ikväll. ska i morgon på morgonen till sjukstugan för provtagning.  Sen nästa vecka ska ja till luleå o sunderbyn o prata med läkaren. de är som efterkontroll för diabetesen.
ska väl gå o försöka mig på pasta....
 

Ute

vad gör man en regning sommardag om inte cykla till jouksengi. blött vart de kan ja lova. det är 2,3 mil dit o de regnade nog två mil. inte bara regn utan oska o blixtra oxå.  men det gick o cykla på två timmar. vi cyklade i lugnt tempo så Elin skulle hinna med. Tuva luva åkte bil med mange men nästa sommar får hon sitta cykel kärra.
Känner mig trött o hänging. funderar på att gå o ligga i solariet en stund för att få värme o ljus. kanske känner ja mig lite bättre då.  Mange ligger o sover o tuva tar sin först tupplur denna dag i vagnen. Vi skulle verkligen behöva en större säng. Mange verkar inte ha svårft o somna eller sova men ja blir jätte "störd" av att inte kunna sträcka ut mig som ja vill utan att hamna på golvet.  o att flytta tuva till egen säng är ingen ide även om hgon sover gott så kan ja inte somna för ja ligger o vänta rpå at hon ska vakna. så hon får sova mellan oss ett tag till.

är öm i nacken idag beror nog på cyklingen igår. 

snart har ett år gått ja får lite ångest bara ja tänker på det. vill egentligen bara lipa hela dagarna men vill inte visa de för någon. dum som ja e .. tuva o ja kan gråta ihop.

Vi ska ev ner till stockholm en sväng om ni nu hittar eller bestämmer oss för en bil... så ska vi köra upp därifrån.

nu ska ja slö surfa lite o dricka kaffe...


snart ett år

om bara några dagar så är de ett år sedan mor gick vidare. o de verkar som att folk runt omkring mig inte ens märker de. eller tänker på att ja mår dåligt.  är nästan själv hela dagarna o oftast är Tuva jätte bäst men ibland spelar de ingen roll hur go hon 'är om ja är konstant trött o lessen. de värker i kinderna för att ja inte vill visa att ja e lessen... vad tusan ska ja göra. de känns jätte jobbigt. skulle vilja åka till hennes grav men har varken råd eller lust att träffa någon annan.. hoja vad allt ska vara jobbigt.