KO utsläpp

var på kosse utsläpp i förmiddags. Ungarna var skit rädda! men efter en timme eller två vågade de sig in i ladugården där kalvar o andra kossor var.. men rädda var de. Mysigt att de annordnas sådant här. kul att de kommer folk oxå! tredje gången de kör o iår var de mest folk trots lite halv ruskigt väder.
nu väntar vi på pizza.. ja slipper laga mat idag =)  känner mig dock inte riktigt kry. kanske måste sova en stund efter maten o se om de känns bättre..  har inte tid att bli sjuk nu ju.
Timmy lamm har blitt insläppt bland de andra fåren o de verkar gå ok för han där ute.. matar han ju dock ca 5 gånger om dagen o de vita lammen är bra på o tigga!
i morgon är de vårens sista barntimme och som Tuva har längtat att få ta med mange! så han ska med =)

ny soffa!

ja vill köpa ny soffa! men ja är snål.. finns för en gång skull pengar på kontot och soffan kostar bara 7000 kr. men ja är för snål.. men samtidigt så stinker denna soffa inte hallon.. funderar på att testa tvätta den som dom gör på tv (de tjocka städtanten på tv4+)  typ varmt såpvatten och vanlig tvål och sen verkligen gnida in soffan och sen trampa den torr med handdukar.. kan ju funka.
varit till kalix me ungarna o faster M. och lille Timmy. han fick penicilin och smärtstillande som ja ske ge han i 6 dagar och har de inte blitt bättre då så är de tyvärr inte något att göra. och av djurskäl så bör man då ta bort han. en trebent lamm hör inte hemma i hagen. Även om ja tycker de  men samtidigt så förstår ja att de inte alltid går som man vill. Men vi ha 10 dagar att hoppas på.
väntar på de stora tjejjerna. men de har lång väg hem från skolan ida. helgen blir de nog stugan lite. premiärsova där.. fixa o dona o göra de lite mera praktiskt =)
nu ska ja slöa!

grönska

vad grönt o fint de är ute.. regnet igår gjorde susen. Men min energinivå räcker tyvärr inte till helt slut. och dagen har bara börjat.  hade energi i en timme och den gick såklart åt till damsuga o tvätta. sen har ja legat på soffan o föröskt få barnen att inte slå ihjäl varandra. går dock inge vidare. Tuva sliter i mejjas hår Mejja bits o nyps Tuva slår bägge skriker och skriker.  efter ett tag fattar de att de inte kan hålla på sådär men sen går de 15 minuter så är de där igen. bad ungarna städa undan i vardagsrummet/lekrummet utan resultat. elaka jag tog fram svarta sopsäcken efter en varning och sen gick ja lös. allt som var på golvet hamnade i sopsäcken som hamnade ute i hallen. ska föra ner den till källarn och sen ska ja fortsätta städa såhär tills ungarna lär sig plocka undan!
Timmys ben är inte bättre idag. stackans. vet som inte hur vi ska göra. så länge vi lyckas få han o äta o han gör sina behov så får de nog vara. han borde ju piggna på sig snart.
bolaget som äger fåren är nästan ett skämt, en av ägarna menar på att vi ska köpa lammnäringen av egna pengar för de är vi som sköter fåren, svarade tillbaka att vi sköter fåren för att de själva inte klarar av det. hade vi själva valt vilka får vi skulle ansvara för så¨hade de inte blitt flasklammen! så de fick snällt fara o köpa lammnäring åt oss =)
nu är strax tvätten klar. ska se om ja kan slänga ut ungarna i sandlådan en stund innan lunchen eller om de bara kommer slå ihjäl varandra då oxå..

stor bebis

bebis i magen beräknas väga just över 2 kilo. 24 % större än ett normalt barn för vecka 30+2.  spännande. den ligger oxå tvärs över magen.   ska tillbaka om två veckor o göra ett till tillväxt.  de lustiga i de hela är att min diabetes ligger jätte bra. så de är inte pga den bebisen växer onödigt mycket.. för 4 veckor sen var den ca 9 % större. den har de bra där inne.
föredelen är att den mest troligt kommer titta ut betydligt tidigare, vilket min kropp verkligen inte säger nej till.  Jag har hela tiden velat ha 4 barn om ja kunnat. denna graviditet har tagit så sjukt mycket på kroppen, så jag är beredd att överväga mitt "beslut".  det finns ju rätt så många andra barn som oxå behöver föräldrar, kanske kan man när barnen är lite äldre göra något gott åt någon annan.
nu kom mina kottar hem. de ska får glass o sen gå o snarka =)

vecka 29

ja då är de inte många veckor kvar till bebis ska komma..  känns som att man ska hinna göra en hel del innan dess. viktigast av allt är en större bil. jobbiga som vi är så finns ju de inte så många sådana här i norra sverige.. så de blir en liten bilsemester när vi väl hittat bilen.
min vänstra sida av kroppen har domnat bort sedan skärtorsdagen. började med vänster fot o sen har de klättrat upp i benet höften armen o kinden. så förra tisdagen nämnde ja de till barnmoskan o de blev rätt fort färd till kalix för en form av magnetröntgen av hjärnan, där skickade de mig vidare i ambulans (ja var skit arg, tyckte ja kunde åka taxi) blev sittande på akuten i sunderbyn några timmar där de gjordes en rikigt magnetröntgen och sen blev ja inlagt på akutavdelningen.. var där till på fredag eftermidda, de gjorde bla ultraljud av hjärtat och hals kärlen, två magnetröntgen, de tog även prov från ryggradsvätskan. samt säker 25 provrör blod. (ironiskt att ja käkar järntabletter )
men hem kom jag utan diagnos, i fredags hade domningarna i armen och hakan/kinden släppt men de är nu tillbaka.  på sjukan låg jag ju mest still i en säng o kände mig helt malplacerad blad alla dessa rikigt akut sjuka gubbar o gummor!. Men de har uteslutit blodpropp iallfall. så de är ingen jättefara att ja är bortdomnad.
nå nu ska ja nysa vidare o sen kolla på "en unge i minuten"