skön dag

ida var de inte lika varmt som de två förra dagarna. skönt de för ja svettas ju som en gnu!

haft en skön dag ida inte gjort så mycket.   började tagen med o sova till halv tio med tuva i armhålan =) tänkte att ida ska ja tvätta men mange hade redan börjat göra de då vi klev upp så ja tog o damsög hela huset o svabbade golvet iställe. skönt att d e rent o fint =)

tvn i vardagsrummet är städigt avstängd mest för att den inte funkar som de ska. den startar inte å kan kan få trycka på knappn ca 60 gånger innan den ens startar o då har man lessnat. ska lämna in den o vill helst ha pengarna tebax. skaffa en annan tv mojäng istälet. eller måste man ha en tv i vardagsrumme?  men det är ju dock skönt o mysa i soffan framför tvn nå gång under hösten..

hör mygg som surrar överallt måste ha konstig hörsel. nu har vi lämnat uppsägningen till de e lghen. hoppas bara inte de blir något strul. men de ska bli skönt att få känna att inte behöva udvika o gå ut pga av vissa saker..


var på kvällen o studsade studsmatta me tuva hos kusinerna. tuv var som tokig. skönt attt hon var lätt road. sen när vi kom hm duschade hon o ja o sen försökte vi söva henne men gav upp då hon bara busade. så vi åt kvällsfika i sovrummet på golvet =) myspys!

nu ska ja nanna. i morgon till ekobadet o skräpa ner så svärmor får något o städa=)

knotthvete

 våran lila höna reagerar jätte mycket på mygg o knott. stora blemmor med var i mitten av ett bett. knotten lyckades bita henne på insidan av ögonlocket oxå. ajaj. vaknade i panik flera gånger i går kväll o bara skrek o kliade sig blodig överallt.   sen när väl hon sov var jag så trött i kroppen o bena att jag bara låg o vred o vände o svettades som tusan.  så ja gick till gästsängen o la mig platt pladask med bara ett  påslakan över som skydd för mygg men ändå vart ja biten.

känner ida att ja vill vara för mig själv. eller inte själv men iallfall inte ha huvudansar över tuva hela dagen. hon är så grymt mammig av sig o ja kan inte lyft henne så mycket nå mer då mina händer är svullna o bortdomnade. på nätterna är de oxå bara mamma som gäller.  vilket är fäldigt frustrerande för både mange o mig. men hans tålamod med tuva är inte så bra de heller då han vet ju att de oftast hjälper att jag tar henne. men nu har magen min blivit så rund o stor att det är svårt för tuva att vara nära i famnen utan att jag får sånt tryck över hela mig att ja nästan spyr..

samtidigt som jag bara vill att de hittar på något så vill jag ju gärna följa med om de hitar på något. men då blir de ju ingen vila för mig.  svårt de där. ja borde väll släppa taget mera men de e svårt. 4 dagar kvar tills manges semester börjar. o vi börjar den med att han o jag själva far till luleå för ultraljud o ctg nere  på sunderby. tuva ska vara med farmor.  sen blir de pajala marknad på lördagen o träffa folk! kul!

nu ska ja ta o börja små städa o damsuga. sen vet ja inte senast jag lagade mat på spisen våran. har som inte ätit så mycket eller de vi har ätit har nog tillagats över eld..

fint väder

 ja fint väder är de då iallfall! skönt! men hade de inte funnit mygg o knott så hade de varit jätte bäst. vet inte varför ja är så anti dom i år. brukar inte vara de.. men ja skyller på att ja e på smällen =)

 grannarna sågar ner en björk med motorsåg kl är 22 de början 21 just när tuv skulle sova. mange är på g o bli sjuk. jag har sovit dåligt plus varit dålig igår kväll/natt tillbringade tid på toan me holken o tuvas potta. lustigt. vet ej varför. mår bra ida.  

gjorde en jätte trevlig sak me familjen (fammo är väl oxå familj?) var o åt i kattila. oj vad ja skratta när en hungrig mange fick in tre megatunna skivar björnstek (smaka ren)  med lite blåbärssirap o murkelkräm o o två pytte små bröd kanter. jag tog en barnportion älgfärsbiffar med klyftpotatis o de var betydligt mer mat i de.  var ensamma o åt. men vilka priser! gott men vet nog bättre resturanger finns en i skogen inte alls långt därifrån, =)  avslutade med en glass ute i gräset. o tuva smakska som tusan.  gick o strosa lite på klipporna o tittade när en kajak lekte i forsen.  Tackar för en mysig eftermidda kväll!

nu ska ja se om de luktar ruttet kött i kylen.. fick kött av grannen som tydligen inte mådde så bra.. han trodde vi kun de ge de till vovvarna. men inte får de ruttet kött! luktar ju förjävligt i kylen med!

nu svabba munnen  o hoppa i sängen.. eller snarare smyga ner i sängen o gosa o snosa i manges nacke. luktar så gott.

5 timmar

 i fem timmar har kära svärfar suttit o väntat på middag i våran hus. hur svårt är de att läsa av två trötta småbarnsfräldrar som inte ens vet vad det är för dag!  nåja tillslut blev de ju mat så han gör ju rätt men det är så störande. Mange har låtit mig sova några timmar på dagen tog en madrass ut på kuvösen så ja fick lite frisk luft samtidigt. men inte vart ja piggare av de. ska nog tok äta järntabletter under veckan som kommer.  får man ta 10 om dagen.

min tår ser ut som prinskorvar o fingrarna likaså.. hakan o kinden domnar bort på nätterna. sover som en avsågad kratta inatt har ja vankat fram o tebax ont i hela kroppen. så fort ja lägger mig värer de ännu mera.

Tuva har något lustigt för sig på natten igen. (inget ovanligt för henne) men hon vaknar krin02 o gallskriker o är inte nöjd på något sätt. hon sover hela tiden.  går inte o väcka. rätt läskigt. hon sparkar o grenklar som en tok. måste hitta en lösning på detta för vi orkar inte.


tuva har badat bunke ute på kuvösen myggfritt  rätt behaglig temperatur. så i morgon så ska ja o tuva gå o köpa en badpool till henne. hon tycker ju om vatten tösen. Nu skriker hon mamma mamma mamma. s¨å ja ska gå o se vad tokan vill. säkert något mysigt =)

söderresan tillbaka i norr

borta bra men hemma är trots allt bäst!

haft en underbar resa på många sätt, en hel del regn o en hel del promenerande vilket orsakade bara lite svullna fötter. men destomer svullna händer..  Mer om resan någon dag jag orkar.

tuva somnade just. rätt svår sövd liten tös de där. speceillt om inte mamma gör att. 

nu har ja dukat fram alkoholfri cider light (diabetes) samt vitchoklad muffins med grädde o jordgubbar. det är ju trots att midsommar afton. vi kommer vara i säng innan halv tio. men vad gör de vi är ju småbarnsföräldrar =)

trevlig helg på er.

söder resan börjar kl 14,10

 14,10 idag så börjar våran efterlängtade söder resa! Tuva som har sovit rätt bra tyckte vi vaknade tidiagre än vanligt o var inte utvilad så hon har nog inte sovit så bra som vi trodde. somnade senare igår o vaknade tidigare.
var utre i sandlådan redan innan åtta i dag. gick runt huset o blåste nästan iväg.  vars kommer all vind ifrån.
Tuva är extremt mammig. har varit så ett tag bara jag som får göra något med henne av mange o mig. så ja känner mig rätt så slut. igår fick jag en timme "vila"  eller mange o tuva var iväg så ja fick packa utan att ha tuva i byxbenet.
hur får man en ettåring att roa sig lite mera själv?

hon kissade på pottan ida, hon satte sig där nakenfis som hon va o hittade dassboken som hon satt o läste. hon var som förvånad själv att de lät när man kissa =)

 vårruset är de ikväll som gäller. undrar bara lite hur tusan ja ska hålla mig vaken. måste vila på dagen. mange kommer hem redan vid elva ida så ja får kanske ta ett sömtur då.  tuva lär ju inte sova på bussen till luleå. men hur lyckas roa en ettåring?! har med ballonger kex o godis snören. muta till oss alla=)


i morgon måste ja fara te sunderbyn en sväng för att hämta en ny blodsocker mätare.  tuva slängde sig just ner på golvet för att gallskrika..  hon e snor trött men vägrar sova.

nåja uppdaterar kanske nå gång under resan!

lite bilder

tänkte uppdatera lite me bilder.  smått trött idag. även om ja har vilat på dagen. Lyckades med att få tuva att sova en längre pass. o hon somnade som en klocka  vid 19,45. haft  E,S,M på midda o bus besök ikväll.  något så enkelt som burkskinka o potatis o sås var jätte gott. sällskapet gör mycket. =)

bara  några dagar kvar nu här hemma. i morgon ska de tvättas de saker vi ska packa ner på onsdagen. så vi iallfall börjar resan ren=)
Tuva o kiira i rantis

kan man äta?

hjälpredan Tuva. Som aldrig annars har tutte..första mötet med kossan


fammo får norpa bilder =)
Milo det är inte  försent det är nu på fredag vi är i luleå, Träffas gärna!

Nu ska ja ta o hoppa i pyjamas o sen gosa ner mig i soffan o låta mange knåda mina vader de är lite onda..