Mors dag

idag är det mors dag. så alla vi som älskar våra mammor säger det några gånger extra idag
min mamma är verkligen något extra. hon har alltid funnits där. låtit oss barn göra saker hon själv aldrig har kunnat göra.
Nu tvingas hon kämpa för livet i en sjukdom som är så grym. och det är så orättvist. det finns folk som glider hela livet på ett bananskal och ändå klagar. hur har de mage att göra det ?
Mamma är bäst och det vet hon.
Älskar dig min lilla mamma. har i helgen varit i luleå vuollerim ( vet inte hur det stavas) jokkmokk oså tillbax till vuollerim, där vi har sovit på hotell o haft en väldigt trevlig kväll. vi badade den konstigaste bastu ja nånsin sett. man låg ner på en bakåtlutande lav. men de var rätt så skönt. vart lite snurrig när man reste sig men de gick.  åt sedan plankstek o tårta o hade 5 olika glas med olika fyllning.. anledningen till detta lilla "kalas" är att Manges syster fyller 30 i slutet av maj så vi gjorde en liten utflykt för att fira henne.

 har oxå börjat jobba ett nytt jobb. på särskolan i övertorneå. har varit där i en vecka o trivs som fiskeni vattnet. det är så givande att se dessa barn som har en hel del svårigheter men ändå lyckas att göra det de vill. det tar lite längre tid men tid är det ändå vi har!!
 har under dagarna haft hundarna i hundgården hemma på tomten.. men de första två dagarna så grävde de sig ut.. o sedan klättrade dis den fisen över o sprang omkring på presäningen som vi lagt som provesorigtst tak. så nu i helgen kanske magnus har lagt lite mer bättre tak så att hundarna denna vecka inte tar sig ut!

 har fortfarande inte internet hemma i rantajärvi. men det är på g.. ska snart ta o börja gräva in det. vi väntar på att marken blir lite mjukare o vädret lite stabilare.

har föresten pixbox. eller magnus har. så pixbox.se/manko  uppdaterar med nya bilder då och då.

 nu ska ja gå o umgås!
kram på er o ja älskar erimage4image5


image6

Jobbigt


har en jobbig natt... 
igår var det den 10 maj. dagen då mamma fyllde 46. morgonen började inte så bra. hade plockat fram frukost o "tårta" åt mamma o oss andra o lagt presenter på bordet o vi skulle börja äta. men så mår hon dåligt o ligger i soffan o väntar på att sprutan ska hjälpa... Jag blir ledsen o går ut. äggen kokar o blir kokade i 20 minuter... möter mamma när ja kommer in o hon ser att ag är ledsen o samanbiten.. Mange sitter o väntar vid bordet o teet är upphält. o allt känns bara jävligt jobbigt...
Men efter ett tag så  artar sig frukosten. mamma blir glad över sina presenter. o de börjar kännas bättre...

I förrgår hade syster (den ena) planerat en överaskning till mamma.. fick efter en del luskade veta att de skulle ut på landet o se kalvarna springa ut på grönbete. Men under dagen har de visat sig att alla de andra syskonen var med men det var ingen som hade frågat om ja o mange ville följa med. kände mig jävligt överkörd. besviken. ledsen..

image3


Men senare på mammas födelsedag så lurade vi med mamma o co till stadsparken där vi spelade minigolf o fikade.. flertalet av de goa vännerna var med o det vart en lyckad kväll. jag medelade alla syskon vad som skulle göras men det var bara en som kom..

känner mig verkligen som de svarta fåret i familjen. jag är inte som de andra. ena systern o ja kan knappt prata med varandra. jag drog efter gymnasiet norr ut för att plugga. träffade en underbar kille o har du både hus o vovvar gemensamt. är det så konstigt att jag som alltid varit lite av en rastlös utpekad sak skulle kunna finna glädje o lycka i att flytta 140 mil.  jag gjorde ett  val. o ja ångrar det verkligen inte. men just nu känns det jävligt jobbigt.
livet o de vänner uppe i tornedalen gör mig glad.. jag trivs jag mår bra. känner mig stark..känner mig hemma..

men nu ikväll vid 01.50 så brast det. jag o mange gick o la oss. dröjde inte länge förens ja började gråta. o gråta o gråta o bara skaka. paniken växer. vad händer sen. varför. hur. vad. när. frågorna är många men svaren är få. o att våga säga frågorna som känns så djupt svåra är väldigt svårt. det går inte. livet är ingen dans på rosor. låg i mammas famn o lät tårarna falla. skönt men otroligt jobbigt. säger igen bara Varför!!!  vem ska ja ringa till sen när ja vill berätta något. man har bara en mamma.  o försvinner den kommer det aldrig någon åter.

nu ligger min älskling här brevid o sover.. snarkar som vanligt. men kanske drömmer han inte som vanligt. vet att detta är jävligt jobbigt även för han.

hör att det är fler än jag som är vakna i huset.... någon som gråter....