god fortsättning

ja så var denna julen över. ser fram emot en nyår med familjen och Jenny o Inko.  tänka sig att min Jenny vart kär i manges Inko. så coolt!
Mejjas fem minutersmetoden går inte bra än. hållt på i två veckor nu. visst hon kan somna fort på kvällen (gjorde hon innan med) men nätterna blir inte bättre. störande som tusan.. funderar på att låta tuvas säng flytta in till vårat rum ett tag o sätta mejja i tuvas rum. och på så sätt så kanske hon lär sig somna om utan att störas av oss.  eller hon kanske inte vaknar av oss. de blir mer ostört för henne om hon sover där inne.
snart nytt år.. mycket ha hänt under 2010. mer lär hända under 2011 vi ska på våran första sol semester! jag och Mejja ska ta oss en tripp till jönköping i januari. behöver ladda lite energi av alla mina nära o kära..
sen så har ju mitt nyårslöfte snart slutat gälla då smäller de!

God jul!

Familjen Jensen Björnfot önskar er alla en god jul! Har tyvärr inte haft inspiritation att skicka julkort i år.. men vem vet de kanske blir januari kort nästa år..

5 minuters metoden

japp den rekomenderade läkaren oss att testa med mejja. för att vi föräldrar inte lärt henne sova.  kändes som en skämt!  det är inte direkt den metoden ja är inrikttad på..
de gjorde iallfall prick test som inte visade något mot hund ägg soja och några till saker.
en intressant sak kom iallfall fram. den 3 november tog de gluten och laktos prov på mejja i början av december ringde de o sa att inget av proverna visade något att Mejja är helt frisk. Igår säger läkaren de första hon gör att gluten provet inte ens har kommit det  finns inte regestrerat någon stans. Hur har då våran kära vårdcentral kunnat meddela mig att gluten och laktos inte visade något?! riktigt frustrerande! vadå fel behandlade. så vi vet altså ännu inte om Mejja har problem med gluten.
just nu är ja så jäkla sur trött o irreterad.  kraven på en här hemma växer samtidigt som man ska sköta hemmet hundar ungar sig själv och sköta jobbet och vara trevlig och glad.. jag måste sätta mig vid datorn ett tag o skriva av mig. så frustrerande. vissa dagar känns de som att sambon ger en extra jobb.. och när jag ska lämna barnen till han en timme eller fler så är de "vänta lite" så han hinner fixa allt som måste göras. de som ja gör under tiden jag är med barnen.
önskar att min käre sambo kunde ta lite mera egna intiniativ. när vi pratar om detta så funkar de bra en vecka.. men sen är vi tillbaka på gamla hjulspår.  ok att ja kan ta över när han ska laga middag, men han tänker ju inte lågiskt när han ska laga mat då kan han göra kött och sås och sen komma på att just de potatisen måste ju koka länge..  och de är såååå frustrerande! eller så börjar han tömma disktmaskinen innan han sätter på potatisen. så de tar minst 30 minuter längre tid att få maten på bordet när han lagar middag.. och då blir de att ja tar över för vi är hungriga. fel eller inte de är frågan..
syskonkärleken är på topp på mina barn. hemkst! tuva är som en lite polis och mejja får inte ens göra ett enda misstag så är tuva där och slår henne. och när ja tar tuva i handen för att prata med henne så skriker tuva som en stucken gris och säger att ja inte får slå henne.. unge!
nu har ja fått skriva av mig lite.. skönt.. ska ringa till tant Jenny och prata lite oxå..

Mejja

kl är mitt i natta och Mange for me Mejja till akuten. Läkaren var dock i kalix(8 mil bort) eller i finska pello (5 mil bort) så genom telefonen och det jag sa till läkaren så fick hon "diagnosen" falsk krupp. Så nu är mange och Mejja på akuten här på vårdcentralen för att inhalera.  kvar sitter jag och lyssnar på en sovande Tuva..
falsk krupp. låter konstigt. vet inget om saken. tåls att ta reda på mera.. de komiska i de hela är att i morgon ska vi ju till Kalix med Mejja på hennes sömnlösa nätter.  då undrar man ju så här i efterhand om hon har svårt att andas. Hon har rosslat sen hon var bebis och läkarn har då sagt att de inge är nå allvarligt.
nå inte blir ja klokare av de här.. ser på radiohjälpen på tv.  ska googla mer på "falsk krupp"

en dag för mig själv.

ja idag har jag haft några timmar för mig själv. Jätte skönt, men tråkigt. Passade på att fara till happis/torneå för de sista julklapparna. SKaffade en sak till Mange som han  kommer bli jätte glad över. Han får största paketet i denna familjen.=) Tuva och Mejja får lite till "småsaker". De får inte leksaker och sådant om de inte har fyllt år eller just julen, så de gör inget om de får lite extra.. känns skönt att kunna ge barnen saker som de verkligen vill ha! Tuva har pratat om denna Kittydator i två månader. snacka om minne! så det är nog en sak som hon verkligen vill ha. och hon kommer få den. Mejja är lite svårare men när vi släppte henne lös i leksaksaffären så drar hon sig till saker som har knappar och låter =) så hon får lite saker som låter =)
provsuttit en soffa på ikea idag. och den ska vi ha! tvättbar klädsel perfekt det är de vi behöver. Sen ska ja köra byte med Marinas jobb lite kanelbullar till dom och engångs underlägg till mig. ska in mellan klädsel och skumm=)
Denna soffa har varit med om lite svåra olyckor det senaste året. och vi har försökt skumtvätta den och våtdammsuga den vilket resulterat i att den blev fläckig och luktar fukt..
nu kom mange hem.. dax för lördagsmys..

Lucia

varför blir jag så rörd när jag hör folk sjunga eller som idag ser ett lucia tåg. Tuva sitter i min famn och myset och njuter av min tid. och jag själv vill mest bara gråta.. Får jag skylla allt på att jag är mamma. är alla mammor lika dana? eller är de jag som är knäpp...
händer lite saker här som gör mig så trött. Mejja sover dåligt ännu. det är jobbigt som fan. älskade lilla barn som inte kan få ro att sova.. den 15 ska vi till läkaren i kalix för vidare utredning av bråck och sådant..
just kommit från en mysig glögg kväll hos våra hyresgäster. barnen har sovit och vi hade dom på com radio.. nära och bra!

tre år

i treår har vi ägt och bott i detta hus! helt otroligt.  så här länge ha ja inte bott på ett och samma ställe sen nissanvägen 5... de var nog 9 år sedan..
känner mig trött och konstig. nätterna med mejja är varanan natt nu. så mange sover en natt och sen får ja sova en natt. jätte skönt men man är helt konstig de nätterna man har mejja. ja tänker massa konstiga saker om helt lustiga ting..
nu har vi en snickare här i huset som fixar de sista i hallen. och gissa om ja fick inspiration att måla trappan vit sen när han är klar! själva stegen får vara o färgade men resten ska bli vitt! de har ja bestämt =)
nu kommer mina fritidstjejjer..