2 år sedan

Ida var eller är det två år sedan lilla mamma somnade in. kommer ihåg dagen som om de vore igår. hur arg ja var på den där busschaufören från kallax till luleå som menade på att hermelins parken låg mitt emot centralstationen och trots att jag påpekade o visade skylten att den parken henne järvägsparken så körde han oss inte till hermelinsparken.  jag var arg o lessen som fan när vi fick gå genom hela lule till gultsa udden med packning och 25 kilo i händerna. trött efter en vakande natt vid mammas sida samt att bestämma sig för att vi ändå skulle åka hem till ötå trots att vi visste hon skulle gå bort.. det var jätte vackert väder jst som ida och jag var dessutom gravid utan att ens ana de.

väl hemma så kom samtalet och hela världen gick itu.  förra  året kändes årsdagen mycket  lättare att genomlida. men nu när min älskade Tuva springer o ropar mamma mest hela tiden så blir jag påmind av det på ett annat sätt. plus slutet av denna graviditet med hormoner (skyller allt på de). 

men ida så har vi ändå lyckats göra något av dagen. Mange har inte nämt något om vad de e för dag. och inte jag heller.  vi for till haparanda o hämtade hem en syskonvagn nöjd än så länge var ju rea för tusan =) nyss ätit en grillat på pottigratäng och jag gjorde en jorgdubbstårta av våra jordgubbar men den står orörd i kylen ännu. vi är för mätta! får kalasa den i morgon.


nåja nu ska ja gå o hämta en nybadad tuva som var aldeles nergrisad av bearnesås...

saknar min lilla mamma

sol regn o åska

blandad väder kompott ida, känner mig sliten, trött o sliten hela ja. ingen lust me något heller.  vill råna en bank. 


varit o rivit i jordgubbslandet ida. slet loss alla rabarer som bara tokväxte tänkte att de får växa upp igen.   vinbärsbuskarna sväller över dom oxå. blir mycket mat till fåglarna i år=)  har ji ingen använing av den mägden bär som de där monster buskarna producerar.   ska nog ta bort alla utan två o ersätta med någon hallonbuske och svart vinbär. när andan faller på att göra ett sånt byta. kanske i höst!

i morgon kommer de besök från eskilstuna finken kommer o får bo i husvagnen =) vill ha extrasängen till mig själv då ja vaknar så förbaskat om nätterna. kul med lite besök. ska försöka få en del gjort då finken även han e en jobbartok! tvätta hundar sak de iallfall bli.

pratat med min farfar har ja oxå gjort ida. försökte få han o säga några släktnamn men han kom som bara på vad 5 av 9 syskon hette. Mary, helga,, eira, willy o henry. känns inte så aktuellt till bebis o heta nå sånt.. men men kanske vem vet =)

varit på ekobadet me tuv o mange ida. inte mycket folk men kul för tuva o skönt för mig o bada lite =)  sen sov tuva två timmar i kuvösen o ja på gästsängen o mange i soffan. vaknade av åska o spöregn o en panik slagen kiira..

i morgon vet ja inte vad vi hittar på. funderar på om vi ska fara te skogen. sist vi var hos fammo så sova ja hela tiden! var inte alls pigg. så känner ja mig så i morgon stannar vi hemma =)


en ny syskonvagn kostar ca 5500 och då med 2 år garanti, en begagnat likadan vagn kan man hitta på blocket nån stans i sverige för 3000-4500 då årsmodell 03-07. plus frakten som blir ca 700 kr. känns som lustigt att köpa något begagnat man int kan klämma o känna på när de kostar så mycket.
köpte en vagn begagnat en gång o den var rent ut sagt i väldigt dåligt skick.. btalade dock bara 400 men ändå. kunde ju stått i annonsen att den var sönder både här o var.

någon som har tips på hur man ska göra?  tuva sover ännu vagnen om dagarna o jag vill ju kunna promenera runt byn o till våra kompisar och tuva orkar ju inte gå nå långt ännu. en syskonsits är inte aktuellt då vi inte ens har nå vagn att fästa en sådan på. skulle nog inte skaffat en sådan om vi haft en sådan vagn iallfall för de känns väldigt ostadigt o ha tuva som ändå väger så mycket så pass högt upp.

nåja nu borsta tänderna o sen sova..   kiira la sig just o gäspa i korgen

skämms

hoja inatt drömde jag att jag gav tuva en avlivnings spruta! hur hemsk får man vara!  hon dog inte som tur var inte ens i drömmen. kan ju säga att sömnen inte har varit på den bästa sidan på ett tag o nu börjar de visa sig på många lustiga sätt.

ida har ja mest vilat hela dagen, känns mig så trött o dåsig, händer o ja hela kroppen värker men mest  huvuvärken,  tuvas strulande på nätterna gör att mitt socker har en förmåga att sjunka till botten under natten vaknar (eller oftast inte ens hunnit somna) av att jag är helt blöt i svett o ser dubbelt. bara o ta sig de där många metrarna te köket o kolla socker o sen blir de o äta mitt i natten  inatt var de nere på 2,3 vågar inte ignorera kroppens tecken heller o bara sova vidare  vill ju gärna vakna på morgonkvisten o ha hyffsat socker. men nattens strulande gjord de lågt kl 07 med så de var o äta mycket o ofta inatt.. 

tuva sover nu har gjort i 80 minuter ska snart väcka henne. mange o hans far sätter en garageport på plats. o sen måste vi te ica för nu e de tomt i kylen. sugen på plättar men orkar inte stå o göra de!:

natten som var

samma tid  01,30 vakna hon o gallskrek igen. hur tusan ska vi få henne o sluta med med de. hon är arg som ett bi o vill inte vara famn eller vara någonstans. bara skriker tills hon 40 minuter senare lugnat sig o somnar..

igår kväll låg hon på golvet o skrek 15-20 minuter innan hon lugnade sig kom till famnen o sen somnade i sängen.

ida vaknade hon innan sju sovit dåligt o har varit almänt kinkig o trött hela förmiddagen. nu gnäller/skriker som igen för att hon e så tröätt men vägrar somna. älskade skit unge!


dåligt väder ute ida eller inte dåligt men kallt  tråkigt så vi tvättar o städar här...

säger blä åt sömn

våran dotter har strulat med nattning vilning sedan jul de börjar blir smått desperat att lyckas med att få henne o somna utan tjorv. antignen kräver hon en låååång promenad för att ändå vakna så fort vagnen stannar, eller så måste hon tjorva i ca en timme innan som äntligen somnar av ren utmattning. har nog testat de mesta för att lyckas få henne o somna. men fan inget lyckas. snart hamnar hon i hundgården. bävar för hur de ska gå med tuvas tjorvande gallskrikande insomnande o även sklrikande på nätterna då bebis kommer!

ibland är hon bara för jävlig ungen men oftast mest helt underbar!

ida har mange varit me henne många timmar själv, jag o linda tog en tripp te happis utan barn (ska döda gråben o dis som sitter o gnäller/ylar ute just nu) smått jävligt irreterande!

vill bara få ungen att somna på en viss tid utan en till tre timmas tjorv! tips någon???

mina händer funkar inte bättre heller. de gör inte lika  ont nå mer men de är helt bortdomnande o ja har som tusen nålar i händerna hela tiden. sockret är högt mest hela tiden har  idag tagit samalagt 155 enheter insulin o då har ja nattdosen om 45 kvar att ta! hur tusan ska de här sluta. , känns som att ungen snart får komma så kroppen min blir bättre men de är ju dock ingen garanti att varken händer eller socker blir normalt.

nu ut o slå hundjävlarna = ut o sätt de på plats så de lugnar ner sig. = hälla 20 liter vatten på dom vardera!

kiira ska tepåköpet börja löpa o honfår nog tusan sitta ute i hundgård hela denna löp period då hon e jävligt omöjligt för tillfället!


så snälla ge mig lite mer energi för att härda ut. snart gräver ja mig min grav o väntar!

lite bilder

sitter vid stor datorn och tar de lite piano. mange o tuva for o hämta fammo som ska sova över o vara med tuva i morgon, tuva var så grymt trött men ville inte somna hemma med mig. så under de 40 minuter de varit iväg så har ja hunnit snabbstäda köket förberedea köttet som ska grillas förbereda resten av maten duka, plocka iordning i ute rummet o nu så orkar ja inte mer.  Mina händer har ännu inte vaknat från natten så de är lite smått jobbigt o göra allt med bortdomnade händer.

i morgon så ska vi till sunderbysjukhus och göra tillväxt ultra o ctg på bebisen, de vill ha koll så den inte blir en jätte bebis, de säger att den är större en normalt men inte hur mycket. men de känns som att de kvittar, vet flera som haft helt "normala" gravididiteter o sen fått jätte bebisar. tuva var ju då liten med sin 3952 gram.  tycker de är så coolt att i samma sekund som bebisen föds så är man genast 4 kilo lättare minst! helt otroligt=)  Mange har tagit semester i morgon så nu börjar hans fem veckors långa ledighet. och för att tuva ska slippa sitta i bilen 4 timmar i morgon samt tråka ut sig på sjukan så får hon en heldag med farmor! tror att det är behövligt för tuva att slippa sin mor iallfall några timmar =) Tuva är ingen unge som älskar åka bil så det blir rätt mycket skrik o gråt o mutor i bilen..


så nu ska ja fibbla upp någon bild. ska uppdatera pixbox oså tänkte ja men inte just nu!


Midsomarafton


mys med mamma


magen i vädret!


tuva har picnic

ikea shopping... barnvagnen är oså där..

tuva i vyöni
´nu ska vi börja grilla folket har kommit (folket = mange tuva fammo )