galna kosso

varit till soukis ida me familjen o kollat när kossorna släps ut på vårbete. många tokiga skutt blev de av de stora djuren! vissa var enorma.

vi har ätit smörgåstårta (köpt) inte lika god som hemmagjord men gott ändå. tänkte promenera i värmen te konsum o ica för o handla men vi ångrade oss o tog bilen. vilket visade sig vara väldigt tur. för när vi kom hem o ja hängt upp tvätten hade ja 2,0 i socker.  smått skakig hela jag. tog ett tag o återfå normal standard på mig igen. fik i mig lite mat sen somnade jag. var helt slut.

planterade om växterna ida. de drack så vansinigt me vatten inne i kuvösen så ja satte ut dom i större lådor.. får se hur de tar sig nu.

gårdagen var en härlig dag.
vaknade vid halv åtta o vid 08,15 kom tuva med jackan o skorna o vi skulle ut hade hon bestämt. vädret var varmt men mulet så vi gick ut.  kom in först 8 på kvällen.  vi klippte klor på ute hundarna, klippte gräsmattan, tuva somnade på gräsklippar traktorn o sov i två timmar, ja skurade utsidan på fönstrerna alla utan tre som ja inte ens nådde till med extra  lång pinne. (högt hus?)  sen fixde vi grill picnic som födelsebarnet M hade önskat sig. packade allt o tuva i cykelvagnen o mötte backgatan , började cykla o allt gick bra tills elin o jag spurtade upp för en backe då min kedja hoppade av och slog en knut på sig själv. mange joxade där med den ett bra tag o tålamodet på de minsta började tryta. så vi lämnade mange o cyklen o vi for till tureholm fågeltornet o tände elden sen hämtade ja mange igen. sen åts de mat i över 1½ timme! jädra vad de åts men ändå så fick vi med mat hem. mysigt o gott. mange o backgatan cyklade hem  o ja gick runt sjön o hämta min cykel o gick till store vägen där mange plockade upp oss. Tuva hade somnat så hon fick sova vidare hemma sen. mange klippte bort min cykelkedja o nu inväntar vi en ny. han med att ligga o mysa på en filt i solen innan tuva vaknade.
tuva är så grymt nöjd när vi e ute!  Vi kom hem vid 3 tror ja eller fyra.   elin stina o kristina kom förbi en sväng o lekte me tuva. vi bestämde bastu  i vyöni så ja mange o tuva for dig. tuv hade jätte kul i bastun då hon fick plaska vatten hur mycket hon ville. o de behövdes verkligen! så skitig unge! mor o far hennes var inte så rena heller..

nåja hela dagen var jätte mysig  och dagen ida har nog varit lika mysig den. inte varit lika effektiva men vi har ändå tvättat våra täcken o sängkläder. borde ju tvätta kuddarna nu med =)

mange o tuva sover. ja har ju redan sovit.

...

kommer inte på nå rubrik. Trött börjar bli uttråkad.

varit i kalix på rutinkontroll ida. allt såg bra ut.  ska visst börja äta järntabletter så ja kanske blir piggare..

tuva springer omkring mest hela dagarna.  inte tar hon de lugnt inte. svårsövd var eller är hon ikväll med. hon sov två pass under dagen..   ett rätt sent i bilen när vi körde hem fammo. Mange körde för ja sov i baksätet me tuva..

i morgon blir de cykelpickning me backgatan. hoppas på fin fint väder.
om en vecka sitter vi påp tåget o antingen är jätte rastlösa eller så e vi  jätte glada. ska bli kul vilket som!

nåja nu ska ja nog snart borsta tänderna..

snart greys

tuva sover sedan åtta. bara ja som får natta henne. tokiga unge. skulle ju som vara skönt o gå iväg en kväll o bara göra något annat. måste slipa på något så ja har ett mål att göra något.. men de går som snabbt oftast om ja söver tuva. men lite tråkigt att hon skriker o krånglar såp förbaskat me mange tills han ger upp o hon kommer till mig. 

otroliga krypningar i bena har ja helt hopplöst. tror tuva har träningsvärk i sina ben om nätterna för hon är så "springig" i sängen ligger inte still många minuter.  en del jobbigt.

har bokat vandrarhem mitt i lule te mig o flickorna nästa torsdag. blir bra att kunna chekka in där när vi kommer med bussen sen äta något o sen blir de vårruset.  ska bli kul o skönt =) sen fredag blir heldag med elin o tuva på stan. Elin får visa lekparker o museet om hon vill det. annars gå vi o slöar på stan efter våran hotell frukost! MYS med stora bokstäver =) kl 17 går tåget söder ut. då ska vi ha sprungit av oss allt spring i bena så vi kan vara lugna på tåget. annars kommer kanske någon o slänger ut oss. Hoppas bara att Tuva sover något sådär bra på tåget iallfall så inte vi alla fem är helt döda av utmattning på lördagen.

ser fram emot semester resan söder ut. ska bli skönt på många olika sätt. ja o tuv får åka te mammas grav så ofta vi känner att vi vill. tuva vet ju inte vem som ligger där. men ändå. det är ett fint ställe o gå till. 

nu ska ja se på tv o dricka te som mange gjort te mig.

natti natt!

dum tv

verkligen inget världspronblem men grymt så störande när man e trött o less!  men tvdosan o tvn har som sagt upp bekantskapen med varandra. lite dumt.. men men..

 sitter o försöker hitta hotellboende i lule den 4-5 juni. var okollade på bestwestern men där kunde ja inte boka en vuxen o två barn.  vore ju praktiskt då vi just är en vuxen o två barn!

nåja ska kolla vidare.. funderar på att gå ut en stund, sugen på att sola.. mest för värmen o just att man inte kan göra något annat än just ligga där o lyssna på radion =)

väldigt tyst helg

såg framemot en lång helg men en hel del skoj. men oj vad de inte vart så.. började med att tuva sov som en kratta första natten  dagen efter var vi lagom deckade. sn vart ja arg o irreterad o slutade prata med m. som i sin tur slutade prata med mig. så här har de varit tyst kan man ju säga. ända vi sagt till varandra är om de har rört tuva.  vi har ju bara varit ihop i fyra åt o kan inte prata med varandra.. men men de löste sig via mail denna gång. gud vad barnsliga vi är som inte kan prata! men men de tål o jobba  på. i går när allt kändes bättre ville vi göra något roligt så vi for i spöregnet till torneå o  kollade in rajalla. mange var impad. tuva hade kul!  sen for vi o åt midda på leilani. jätte gott o jätte mätt vart vi. men vi kunde ju inte låta bli en mjukglass på ikea sen. de var tuva som ville ha sa mange =) bra att skylla på barnen ibland...  Min pappa var mästare på de när vi var på tivoli som små. just innan vi skulle åka något så köpte han godis te oss. för då var ju han tvungen o stanna på marken o vakna klubborna = äta upp dom!
 
 nåja nu ska ja ut me tuva en stund. vi tog sovmorgon till 9 så nu är hon helt tokig i soffan.  ska ut så hon får springa av sig lite..

cykel vagns premiär

 i går var vi o hämtade en cykelvagn från en här i byn som inte behövde sin nå mer. äntligen blir de cykla av=) var på premiär turen i morse. trodde tuva skulle vägra sitta vagnen o att hon skulle  gallskrika när vi satte på hjälmen. men lilla hönan var så duktig! inte ett ljud sa hon!hon somnade tillomed i vagnen!sittandes med huudet i väldigt konstig ställning. mange drog cykelkärran o ja hade kiira i koppel.  ska fixa så de är lätt att  flytta cykelkärran mellan våra cyklar för ja kan inte cykla manges cykel o han kan inte cykla min! alternativt får vi fixa en cykel vi båda kan  cykla på=)

men sen så hade vi tänkt fara o stuga lite. men vi har ännu inte kommit iväg. jag har varit sugen sen förra veckan att fara dit o nu när vi båda var lediga samtidigt så kunde vi ju passa på. men herr M  har inte lust till något.   så ida när vi varit o cyklat o tuva hade sovit en stund så satt dom två i sandlådan ute o lekte. jag passade på att sätta ut blommorna ja sått upp ute i utekuvösen, sen började ja damsuga o svabba golvet. när ja gjort hälfen kommer T, o ja tänkte ja städar jag har inte tid att ta tuva. (självklart har ja tid, men tänkte o tyckte att det är manges tid med henne nu).  när ja nästan skurat klart så måste ja ta tuva för att M måste hjälpa T,.  Tänkte att M kunde sagt ifrån att de passar inte nu. sa det till han med men fick inge svar. tillråga på allt fick ja så grymt lågt socker att ja svettades på överläppen. så mange var ju iallfall tvungen o ta tuva så ja fick kontroll på sockret igen.  

så nu sitter vi här i ett välstädat hus.  jag sur o besviken att vi inte kommit iväg te rantis.  o M är bara tyst. han vet vad ja tycker men han ids inte säga nå.   tanken slog mig att ja far själv me tuva o skiter i m men de känns inte rätt.

igår gjorde ja rabarberpaj på de första rabarberna där ute. grymt sura men med socker på var de jätte gott.  klockan är 5 o ja har ingen motivation att laga mat. grymt sugen på labonte pizza men  borde ju inte äta de då ja käkat glutenfritt i en månad. men inte mår ja bättre för de. känns bara så jäkla onödigt o äta glutenfritt! svindyrt är de o de kommer ändå ut lika fort som vanligt!  tycker att de borde märkas att man blir bättre i magen efter en månad.. men läkaren ja pratade me i månad sa att vissa mår inte bättre av att glutenfritt..  kändes ju väldigt motiverande o fortstätta då.

nu har ja klagat av mig lite..  ,men är ändå på blä humör o vill inget.  de smittar av sig till M...






kväller..  ätit pizza vanlig sådan. än så länge märker ja ingen skillnad i magen.. jäkligt gott var de iallfall.  försökte söva tuva men efter 20 minuter orkade ja inte. hennes nya hobby är ätt nypa i läppar o näsa o de gör jävligt ont!


jäkligt less på o ta intinatiiv till saker här hemma. vill sluta ska testa o sluta göra något o se vad som händer.  ibland kommer allt ikapp o ja vill bara gå ifrån allt. lämna allt o försvinna ett tag.  ska nog sova snart. hoppas att de känns bättre i morgon. bara 11 veckor kvar te bb... kan skylla på de då.. 

några dagar

 varit tre dagar i luleå. gjort ultraljud påp den lille saken i magen. som enligt läkaren var lite för stor för denna vecka. men de g¨år ju inte göra nå åt saken.känns lite meningslöst att göra dessa ultraljud inte har de rätt iallfall i slutändan.

nåjatuva var rätt duktig iallfall.  går omkring som en tok mest hela tiden. överallt.  just nu i soffan o hon är trött ögonen går i kors. men inte vill  hon sova..  temprament har lillan som faaan. igår tog ja mössfighten me tuva.  hon gallskrek i säkert en kvart o var så arg på mig. men nu sitter mössan på =) var ju samma sak med gummistövlarna! har börjat me lite timeout på mattan i lekrummet. ibland behöver hon bara få skrika o sparka av sig. efter någon minut med de så kommer hon o e glad igen.

  funderar på att hoppa in i duschen en gång till. känner mig smutsig.. vet inte varför. har ju tvättat mig ida redan. ,eller kanske är de stunden för mig själv ja vill åt..  gjorde köttfärslimpa te midda ida gu va gott de var. oså kiwi vatten till de. premiär åt ute i våran kuvös ida. så mysgt. o vad grönt det har blitt där ute  bara på de två tre dagarn vi var borta.

har kollat vandrarhem i lule. finns rätt många.

nåja nu ska ja göra nå..

stugat

  varit i stugan en natt. jätte mysigt o skönt  bastade o tuva var toknöjd hela tiden kröp i gick omkring som en tok i stugan. golvet lutar ju en del så hon balanserade =)  var te sara en stund på kvällen o de vaqr trevligt. trodde trötta tuva skulle somna på vägen hem till stugan men icke. tur de för det var skumpigt med barnvagn i skogen =) hon somnade iallfall kring halv tio  i vagen så ja o mange muste ner oss för att se filmen "yesman"  tänkt o sitta i skogen med datorn o en film. helt udda.. men men de gick =) länge sen vi låg o myste i sängen eller soffan utan tuva.  mysigt med henne men lite vuxen tid behöv de  med.  ida krattade vi tomten i stugan o eldade gräs eller barr soim de mest var,

i morgon far ja o tuv o fammo te lule. ultraljud på månda o tid till diabetes läkaren just efter.  ska träffa kompisen eva nere i lule oxå. dricka lite kaffe eller något. hoppas på fint väder så vi kan gunga lite lekpark med tuva =)  ett köp måste i luleå är en solhatt till tuva med snören under hakan=)  ev solskyddsbaddräkten från lindex oså. så vi slipper köpa den i jkpg.
nu borsta tänderna o sova

natti natt

trött dag

idag har ja inte haft energi till något. helt slut! tuva har oxå varit trött men inte har hon velat sova! tokiga unge. kiira ville ja dränka i morse. knäckebrödet som ja betalde  32 kr för ca 10 skivor  (glutenfritt) var fan inte värd ens 5 kr. varenda skiva var i tusen bitar. o så fort man tog en större bit o skulle smöra så gick den i tusen bitar! slänge allt på golvet o ville bara lipa! en sån dag! säger blä! ibland vill man inte göra något man vill bara tjura.

när allt kändes helt hopplöst så knacka de på dörren,  o planerat besök gjorde suset! manges kusin micke me kusin kom förbi jätte kul! Deras lilla tös var så liten! men ändå stor.

nu är grannen ek här. han o mange har pratat bilar =)  tuva tog en 35 minuter o söva. men nu ska ja oxå sova.

varit o lämnat blodprov ida med.. hba1c. en praktikant var de som skulle sticka. hon fråga om ja var svår stucken, frågade tillbaka om hon ville ja skulle svara eller inte. Hon ville de och a sa de är bara o sticka jag är inte rädd.  Så hon stack o fick blod på första försöktet men dock så kom blodet inte tillräckligt snabbt så hon skulle sticka i andra armen. men då vågade hon inte sticka. Men modig var hon! jag hade aldrig vågat sticka någon anna!


nåja nu toa o sängen!

 o så får ja inte glömma o ta natt insulin.. hoja! många sprutor bir de..

natti natt!

varit i skogen

ida har ja o tuv o kiira varit i skogen hos fammo mest hela dagen!  rena lyxen! låg o vila en bra stund medans tuv hade så skoj me fammo. Hon går mer o mer lilla hönan.   så kul! snart leos lekland för henne =)

nåja haft en bra dag. lite possetiva besked från kommunen ang mat kostnad och sånt för dagbarn och de skulle återkomma så fort de visst vad de skulle betala för "lön".   ska bara ta tag i de det med företagen arbetsföredlingen hjälper ju inte till för ja e för ung. drygt!

nåa just sett på deseperata fruar.  brukar ha denna timme för mig själv.. men tuva o mange var med ett bra tag.. nu sover hon nog.  behöver de där små timmarna för mig själv i soffan.  "bara" tre serier på tvn jag gärna vill se o de är själv eller åtminstånde utan barn.  får lite mer energi o avkoppling då.   

åt hasselbacks potatis o köttbullar o god sallad te midda både ja o mange åt som hästar!  tuva med! tror de var gott!

nu ska ja sova! natti natt!

orkar

 ida har vi sovit rätt bra på natten så ja var lite busig o inte vila då tuva sov.  så jag passade på att gå igenom barnkläderna ännu en gång o la  i kartonger med 50-56 i en 62-68 i en osv.  hade inte så mö barn kläder i någon av storlekarna men de känns som att vi klarar oss med det. annars får de skaffas när bebisen har ko´mmit.. iallfall glad att jag nästan bara har omlottbodys i storlek 50-68. Skönt inge me bajs över håret på barnet!  men de var som de enda ja hann göra innan tuva vaknade. tuva o jag skruvade ihop en ikea skåp som tillhörde badrumms inredningen men den får stå ute i kuvösen och vara förvaring till plast servis =) o farliga vätskor i sånt.   sängkläderna är ute på vädring me o har varit där mest hela dagen.

var te arbetsförmedlingen oxå, o ack va sur ja blir.  de skrev under papprena för att få aktivitetsstöd då ja är me i ´jobb garanti för ungdomar.. får 134 kr om dagen 20 dagar i månaden! hur faaan ska man överleva på de??    sen bad jag om hjälp ang starta eget, men då jag är under 25 så får jag ingen hjälp med det. hur tusan ska de lyckas få unga företagare om de inte hjälper den som är under 25! blir bara så lessen. vill bara gråta ut all frustration, men vad hjälpe de.  plus att ja mötte våran granne som på senare tid har börjat prata om min vikt o kropps hydda. vad fan har han o göra med de?? vet att ja inte ska bry mig men en da som denna bryr ja mig.   säger bara blääää till denna dag..
 

ska nog ta o hoppa in i duschen.. ska åka till sanna vid 5 hon fyller 18.. 

nåja blä o lite till!

mammas dag

ida skulle min kära mor fyllt 48 år. hoja vad ja har tänkt på henne mer än vanligt ida. hon fick iallfall en fin dag ida om hon var med oss.  jobbiga minnen att handskas med en dag som denna.. Men de går.

skickat efter foton och förstoringar. tar tid höll säkert på en timme o hitta rätt bilder.. måste sortera bilderna bättre.

nåja nu slöa i soffan klockan är redan tio.. men är sugen på glass =)

luleå loppis

 ida var ja te arcus me sara!  jätte mycket folk o jätte mycket saker. fundade en del till tuva, kläder, skor, böcker, pussel, plastdjur och sen omlottbodys te bebisen.

trött i benaär ja me.. var te biltema o fyndade en trehjuling te tuva. dock lite stor ännu men kul att klätra på! 

nåja skriver me nå annan da!
natti natt!

kiira inte te salu nå mer

nu ligger hon o myser i soffan me oss, men ibland blir ja tokig på henne! mange hävdar att de är att hon inte får frukost av mig.. så att hon äör hungrig hela dagen. ja tycker o andra sidan att hon inte förbrukar tillräckligt för att behöva frukost!

nåja i morgon blir de loppis o lule me sara! ska bli så kul ser fram emot de o har gjort länge! inte sett sara på en evighet heller ju!  hoppas göra några riktiga fynd i morgon! men nöjd bara ja hittar några skor till tuva i rätt storlek =)
 

någon som vet hur man ska göra med kryp i bena ? menar mina ben. varit i bastun för någon timme sen o nu så kryper  de i bena så inn i faan.. de skuttar tillome eller musklera rycker så bena hoppar när de ligger still..

  tokig som ja e så blir de vårruset den 4 juni. johanna fråga om ja ville gå. dum som man är så betalar man ju 180 kr för att promenera 5 km. men men de går ju till nå nytta! så lite motion. Tuva får följa med i vagnen. för dagen efter far ju te jkpg me tåg. så ev att elin följer me o går med. har maialt vårruset o kollat så de inte är nå "yngre åldersgräns" förutom barnvagn som stod är tillåtet.   


nu sova! vaken sent ida ju 22,44. inte illa!

kiira är till salu

känns de som! hon har totalt tappat bort öronen den hunden. borde sätta ut henne i hundgården en vecka o se om hon blir bättre på att lyssna!    skulle egentligen vila nu då tuv sover men vart så jädrans arg på hundskrället!  total ignorerar allt ja säger gör hon,   

tuva hade en gallskrik timme i natt. vad ska man göra?? hon vill inte vara i famnen, inte vara i sängen inte sitta inte ligga hon vet nog inte ens själv vad hon vill göra,. men efter ca 1 timmes gallskrik ö bökande så somnade hon i sin säng, sov någon minut senblev hon lessen igen så ja sa  till henne o krypa hit o gosa så de gjorde hon. sen sov hon i min famn till 07,20, då vaknde jag av at hon lekte med mitt bröst. sov utan tröja så hon hade jätte kul. jag drömde dock att hon knådade pizzadeg.. galen gravid...  

märker att tangenterna på datarn börjar bli lite slitna.. vissa bokstäver hänger inte med..  vad gör man åt sånt?? kan man lyfta upp o sätta tebax??

nåja nu ska ja nog iallfall lägga mig i soffan... kaffe sugen e ja med. mange kommer inte på lunch så vad ska ja göra... hmm..

regn ute men tuva sove ute ändå..

sova dax

 har varit sjuk trött ida.. tuva sov rätt bra under natten men när hon sov  två timmar ute i vagnen sov ja nästan lika läönge inne... sen sov ja  lite över en timme på eftermiddan oxå.. ändåp sjukt trött. ska bli skönt o krypa ner i sängen nu!  natti natt! skriver mera nå annan da

såpa och mvc

 har tvättat håret o hela mig med såpa med citron doft idag.! helt underbart doftar jag o håret känns jätte rent o fluffigt! testa!!   badade bubelbadkar ett tag innan oxå jätte skönt. sen tog vi en promenad i regnet med gråben o dis. rätt duktiga är dom iallfall på att vissla o skrika =/ men de gick bra. någr fler promenader så går de nog bättre!

regnar så skönt ute! vill bara ut o cykla.. har ingen stänkskärm på cyklen, kanske skaffa mig en sådan.  men är dock lite väl glad i att cykla i spöregn ag får sån energi av det! knäppt ja vet men skönt!

Tuva sov väldigt bra inatt vi vaknde vid 06,50. skönt lekte i lekrummet o Tuva tog sig mod att klättra på traktorn som hon fick i ett års present. den har mest varit jätte läskig i över en månads tid men nu så hoppa hon på den o brummar iväg.  klättrar även upp i soffan helt själv. kan ju inte lämna henne en sekund nu! men men kul att hon utvecklas!

varit te kalix ida me johanna o tuva. varit på mvc på rutinkontroll..  allt var bara bra. var  eller är i vecka 26+6, byter vecka i morgon.  sen ska ja te lule o göra tillväxt ultraljud nästsa vecka eller veckan därpå.   hoppas de blir på fredag näta vecka eller på onsda veckan därpå. så kan mange följa me o vi kan stanna i lule över natten. så jobbigt o köra tur  o retur en dag.

nu kolla greys sen sova!



 greys är riktigt bra. men ack vad ja vill böla! skyller på graviditeten. eller ja hade nog velat böla ändå. nåja nu ska ja borsta tänderna gå på dass tre gånger o sen sova.   hoppas ja har kryp i bena så vet inte om ja ska ta en panodil. tror inte de hjälper..

nåja natti natti!

vild bebis

 ja bebis i magen e  verkligen inte lugn av sig!   bara för att mange o ja laddat upp för en kinkig kväll med gummsan så somnar hon i ans famn när hon dricker välling. så söt! 

varit på kommunen o pratat ang barnomsorgspeng. de var väldigt possetiva nu, men vad kan de annars vara då regeringen har slagit igenom att kommunen måste bidra med fler alternativ än kommunalt dagis. Så som de ser ut nu startar jag eget som "pedagogisk omsorg" som är som familjedaghem fast med nytt ord. Får välja vilka barn jag vill ta emot. måste ta emot minst så många barn som vi själva har.  tänkte att om allt är bra med bebis så börjar vi i januari.   så då får kommunen betala  för tuva + två eller tre barn till=) o jag får verkligen mitt drömjobb! vara hemma med hundar o ungar!  samgtidigt få en vettig lön! tänk vad kul o vad bra! om mange vill får han ta ut föräldrapenging för bebisen oxå så kan han vara hemma lite så ja jobbar vilket gör att vi båda är hemma.   känns faktskt rätt bra.  ska maila till arbetsförmedlingen att jag vill ha hjälp med starta eget. har nog alla saker hemma.. men vill gärna ha mera info=)

nåja nu ska ja slöa i soffan med mange..  sen  kolla desperata husfruar o äta dillchips. nu jäklas mange me mig.. måste ge han datan så ja får tvdosan... nåja han e ju söt han med..

Tuva sov...

bra inatt!  skönt det iallfall. hon hostade dock som en gnu halva natten men hon sov hela tiden. inget skrik o gnäll.  dock försökte vi söva henne en timme för tidigt. dömt att misslyckas.. så nu blir de inge försök till sövning förens 20,45. hon vill leka tills dess.  dagsformen får väll dock avgöra sovtiden, men de är ingen ide att försöka söva henne vid åtta om hon är "pigg" .

hennes förkyldning verkar bli bättre. men hon har en snoröga =) hennes indiannamn  sen bebis =)

isen hade visst gått iväg inatt. undra vars den gick?  lustigt uttryck.  var o kolla lite på isen som samlat här vid vårat hus..

ringt till kommunen ang brunnen utan lock på tomten brevid. han även med att påpeka att det finns jäkligt dåligt med soptunnor på byn, fick till svar att de finns somptunnor till hundskit vid särkijäärvi, jag svarade men tror du hundarna håller inne sin skit tills man kommit dom två tre kilometrarna det är dit, o hon svarade nä att så har de ju inte tänkt.

påpekade även att det är fullt med glas o skräp i jägmästarparken, inte vill man gå dit o leka då.. 

nåja  förde elin o stina till skola leksi vid halv åtta.  sen hem o baka bröd. nu vakna tuva. hej då..

blev utskälld

 ja ibland så händer lustiga saker.. ja o elin skulle fara te ica. vid övergångstället vid lövbiten ser jag en tant/kvinna/kärring (sista passar bäst) som skulle gå över så ja stannar in. kvinnan börjar se arg o hytter med näven i luften mot oss. så ja öppnar dörren och frågar vad hon blev så sur på. jag stannade ju o släppte över henne..  både elin o ja skratta o kan knappt tro de.. men men de finns lusitga människor. hon kanske hade blivit glad av att bli påkörd.. men hur ska man veta de. sätt en lapp på dig om du vill bli på körd!

nåja Tuva har inte de lätt. vet inte vad som spökar eller om de bara är så de är..  krasslig till o från i en månad. både ja o mange börjar bli grå av sömbrist.. försöker sova på dagen men de är ju inte alltid de funkar..  vill som bara ibland kasta ut unge o få vara ostöd i någon minut! 

men hon är ju ändå världens goaste unge oftast.. som tur är..

ska på onsda te kalix o barnmoskan.. allt är nog bra... nu avlösa mange som snart stoppar tuva i toastolen....

snart hämta flickorna

 ska snart fara o hämta flickorna från skolan o lekis, sen far vi till finland en sväng o kollar vårat loppis bord!

tuva har haft en jätte hemsk natt så mange stannade hemma från jobbet ida. ingen har fått eller kunnat sova.. så ja klev upp med henne vid halv sju lät mange sova vidare. sövde tuva vid 9 ute i vagnen, då vakna mange, så ja gick o la mig.. vi var vaknar några timmar samtidigt sen gick jag o tuva till konsum. köpte piggelin o satt o åt ute i värmen =) tuva var inte så förtjust i isglass.. men pinnen var god.. sen gick vi hem. mange sov på soffan så vi var ute o krattade lite löv.. 

nu verkar tuva må lite bättre. hon är trött o lite rosig om kinderna men orkar ändå leka tokryck i soffan!

nåja ska ta o hämta med en frukt till flickorna så de inte blir vrål hugriga.

i morse sa vi godmorgon till fiskarna som oxå hade tokryck i gruset =)  måste vara något med denna familj o tokryck!

tillökning i familjen

vi har skaffat fiskar!  =) akvariet har stått tomt i säkert 6 månader.. men idag när vi städat klart hela huset fick jag sån inspiriation att städa ur akvariet. och tur som vi hade var M o familjen i happis/torneå såp de köpte med sig lite fisk hem..=) Tuva vart helt tokig o sa äde hela tiden! pekade o gjorde massa ljud! så sött,., sovit 4½ timme på dagen har hon med gjort. så vi fick mycket gjort när hon sov. ätit potatismos o korv te midda, varit till jägästarparken o gungat med tuva o åkt rutchkana.  heldag! jag är trött! renaat gaderoben oxå. slängt byxor som var sönder o sånt.


i morgon ska ja o flickorna fara te finland o kolla hur de går för loppisbordet vårom de går dåligt sätter vi upp en -10 % på allt lapp =) vill ju inte behöva konka hem allt ju!

ska nog ta o börsta tänderna o sen gå o sova i den renbäddade o ny damsugna sängen! jo sydde lakan till tuvas säng ida med =)  hade bara ett jätte stort till hennes säng så ja dela i två =)

natti natt!

lite bilder

 nu tänkte ja lägga ut lite bilder igen...

huset


ute i gruset


mange sliter lite


busan


leka me vovve o fammo





smaka på jord...



valborgs tokar


leka i sanden




kul att åka helekopter (tvättback)


blommrabatten före... (brukar växa massa saker där)


satte om stenkanten, (bara mange som jobbar på bilderna men ja gör oxå =)


nu e den nästan klar. bara blommorna som saknas. men de e för kallt för dom att flytta ut!






fammo du får låna bilderna till ditt foto album =)
nu ska ja hänga ut tvätten. mange damsuger sovrummet.. både han och jag har en förmåga när vi damsuger att vi damsuger till datarummet.. men sovrummet är så långt bort att vi "glömmer" det =)

ha en bra dag!

ute dag igen

Tuva har snorat hela natten,  nu e hon dunderförkykld igen.. var ju samma sak påskveckan. 
 har varit o fixat ute idag igen. skönt väder men blåsigt.    sten rabatten har blivit klar bara blommor som saknas. ska lägga upp bilder när ja ids. . Tuva har gungat med sina kusiner ida. så nöjd. promenerat från sandlådan till gungorna , håller bara en hand. så sött..

nu ska ja se klart tv sen sova!

flitens lampa har inte slockat!

hoja va vi e flitiga =) solen sken så fint inatt o i dag =) så vi har varit ute sen 10,30 o gick in för kvällen vid 19..
har lekt i sanden med tuva o grannflickorna, har utrotat en blommrabatt o den andra blommrabbaten blev uppgrävd o omgjord till en grusbädd  (med markduk under) så på den så ska de stå krukor med blommor i eller på. satte om kantstenarna oxå. Riktigt roligt arbete. både mange o ja hade inspiration så de blev inte mycket gjort av de som var tanken o göra.. men i morgon så ska vi röja på loftet o till sopptippen! blev grillat till midda. gott gott..


nu så ska ja borsta tänderna o hoppa i sängen.. tuva sover sådär oroligt igen.. vet inte vad som spökar..