i morgon

då far ja o mitt lilla monster på äventyr. ska bli så skönt för oss alla o komma ifrån varandra. ibland så är de ju just så att man behöver dela på sig.. inte minst barnen.. men även jag behöver tid för mig själv utan Mange. inget fel på mig tror ja. bara behov av tid ifrån varandra.  ibland =)
har lyckats med hjälp av underbara vännen Eva att de finns måde matstol o säng till Mejja. ja hoppas Eva har en madrass och en vanlig stol till mig oxå =) en annan kompis har en barnvagn vi kan låna. underbart.
Har fixat en sele till Mejja med så ja skabara leta reda på ett litet koppel till henne. måste ju ha koll på henne på flygplatserna.
har nojja gärnet över magsjuka o den har inte dykt upp ännu men Mejja har blitt förkyld o hennes krupp är i farten.. inatt hamnar vi nog på sjukan för inhalera med henne.. hoja.. men bara att få de bortgjort.
nu mysa lite me Tuva innan fritidsbarnen kommer

såå trött

på mina syskon bråkiga barn. att säga upp sig skulle verkligen göra susen.. är verkligen skit tungt att vara hemma med barnen för tillfället. inte en enda timme kan gå utan att ungarna har bråkat eller så har ja måste "skäll" på dom för att de inte ska bli bråk. Mejja biter på allt, elkablar, tv dosor, mobiler,  ramlar ner från bänkar stolar bord soffor och hon fattar inte att hon skadar sig.
kan ju säga att ja inte är övertygad att flygresan kommer gå smärtfritt...  kan ju hoppas att Mejja lugna ner sig lite iallfall av att itne behöva strida med Tuva var eviga sekund..
är lite trött som mamma.. ska bli skönt att komma iväg o få ladda batterierna av att bara ha en unge att ansvara över..

kallt ute

ja ida visar termometern -30 grader.. härligt me kyla friskt om inte annat.. längtar tills den 26 tror ja de var då ja o Mejja spejja ska vara på egen tripp till saknade vännerna i jönköping. ska bli kul att göra något med Mejja det är lite  mer äventyr då Tuva är lite lugnare att ha med en Mejja.. Men de ska som sagt bli spännande..
äta god mat gå på loppis och torget ta oss till kyrkan på söndagen och ven tända lite ljus hos mamma. gud vad ja saknar att kunna fara dit..

saknad

alla har nog någon eller något de saknar. nära eller kära djur eller människor gammal som ung. nog finns det nog alltid någon som alla saknar.  undrar vad mina barn saknar, eller vad min sambo saknar?  ja vet vad jag saknar, men oftast så pratar man ju inte om de man saknar. saknar på riktigt djup nivå. nog kan ja sakna pengar i börsen men de är inte så "noga" finns ju några andra saker jag saknar så otroligt mycket mer..
har börjar drömma mardrömmar.
har väl inte hänt mig de senaste 10 åren. men inatt vaknade ja av en o samma mardröm tre gånger. hemskt!  har drömt ovanligt mycket mardrömmar denna sista månad. jätte jobbigt att vaknar lite i panik o inte kunna kurra upp mig jämte mange.. så inatt tänker ja sova i samma säng som han.. riskerar att få lite sömn men vågar inte sova själv..

sorg

detta året börjar ju bra.. igår kväll somnade mangus farbror in.. döden tar ju alltid tre. min farfar kommer med all säkerhet vara en av de två sista..
första gången sen mamma gick bort som en nära gick vidare. ush o blä vad jobbigt.. jag sitter och grinar. Han lämnar ju dock efter sig två vuxna barn men de är ju ändå jobbigt.
nu bråkar mina barn.. bäst att ge dom frukost..

sååå less

märks att barnen fått uppmärksamhet av fyra vuxna under helgen igen. fan vad jobbigt de är o vara ensam med dom då.
Tuva vägrar gå på toa oxå kissar hon på sig sen vägrar hon byta kläder  får brotta in henne på toa o av med kläderna skit jobbigt. att göra de mot hennes vilja men min ork o övertalningsförmåga biter inte på henne för tillfället.
överväger att sätta blöja på henne igen. känns de som iallfall. nu har hon ju varit blöjfri om dagarna sen i augusti så hon vet hur man gör de är bara trots.
Mejja bladdrar de högsta tonerna hon kan.. och slickar på allt o inget kommer gärna o pussas med hennes tunga utsträckt.
syskonkärleken är på topp ja behöver semester.. -26 ute o de skulle kunna funkja vara ute men Mejja vägrar röra på sig ute o hon vägrar sitta inbäddad i vagnen  så de känns lite omöjligt uppdrag.
Tuva har suttit på dass och grinat i 10 minuter. envis som tusan. Min huvud spricker snart av allt som är där inne..
sen vägrar tuva att sova midda hon lurar oss o säger ja så trött och vill ha tutte o varm mjölk sen när hon fått de så ligger hon två sekunder i sängen soffan o sen börjar hon leka. idag ska hon inte få något av det. kan ja lova. elakt känns de men hon ska inte få spela ut oss