babyboom

denna gången har de verkligen smittat av sig detta med att vara gravid!   bara ploppar upp bebisarmagar i bekantskaps kretsen! känns så mysigt. den lilla i min mage lever rövan ska ja tala om. vet inte om den övar kickboxnin eller nå. sparkas som tusan.. önskar att blåsan skulle vara någon helt annan stans..

Tuva har sovit 20-8 två dagar i rad. hoppas de sitter i sig. mange jobbar bara 2½ dag kvar sen så börjar projekt sova egen säng för tuva.. hoppas de går lättare utan spjälsängen.  

mange somnar oxå kl 20. så inte så mycket tid tillsammans han o jag själva.. vet inte om vi/ han sover för mycket.. jag sover gärna 11 timmar per natt för att orka dagen.. men mange sover ju bara från 20-05,30...

nu titta på desperata fruar på tv.. är inte som dom =) ska bara hålla mig vaken!

jäkla kyrk klockor

måste de ringa i klockorna  i tid o otid.. nu verkar ju dock tuva ha vant sig vid dingdong.. men just när hon sover i vagnen så börjar de dinga o donga.

dubbelt arbete är tråkigt arbete.. såg att de kommit så mycket snö att de inte skulle gå o dra vagnen över snö vällen till gång banan.. så ja drog ut oss o skottade gångar till posten o hundarna bilen o ner till gångbanan.. just när ja var klar o tuva hade somnat så kommer traktorn o plogar gården. jätte bra! men kunde den inte gjort de innan ja var flitig =/ nåja fick ju lite extra motion.. ringde pappa o sa att de kommit mer snö.. han bara skratta o sa att här är de riktigt vårväder..

nu ska ja ringa till busfrön o änglar o ändra tid till babycafe.. många som inte kan komma på fredagar tydligen..

tjipp

sovit tolv timmar

Tuva luva somnade igår vid 20 tiden o vaknade vid åtta i morse. helt underbart att inte behöva kliva upp kl 0515. men samtidigt så hade man vant sig vid de ju. då låg tuva o vila vagn mellan  8 o tio men nu kommer hon ju vila vagn mellan 10 o tolv. 

jag ska till tandläkaren ida kl 10,50 dum tid för de blir krångligt att hitta nå som kan vara med den förhoppningsvis sovande tuva =/  blir nog att mange får ta lunch tidigare o komma o vara med tuva. han får käka rogers med henne =)

 tuva lerker för fullt i lekrummet nu..  så ja passar på att kolla saker på datorn.

Tuva 1 år

Idag blir våran lilla toka ett år! tänk vad tiden går fort!  kommer ighåg dagen som om det var idag!  Ettåringen har varit glad större delen av dagen. just vinkat av faster med barn o farmor med sten. =) tuva vinkar dock när dörren stängs.. Mange o tuva är på promenad för att skaffa haparandabladet där tuvas grattis annons är =) 
var en tur på ica med tuvis sovandes i vagnen. var en lustig tur på ica.. först fick jag reda på en jätte kul sak som dock är en hemlis ett tag till. men i kassan mötte jag ett  par som var tvunga att ta tillbaka ett brev de just hade postat till sitt barnbarn, just när de lämnade ica hade de fått ett hemskt samtal ang barnbarnet o var tvugna att ta tillbax de.. fick ilningar i hela kroppen av olust kännsla. de var så ledsna. ush vad hemskt de måste vara..

våra barn är ju inte bara våra egna.. de ger ju så mycket glädje till alla runt omkring och betyder  nog mycket för den äldre och yngre generationen släkt.

i morgon kommer de hit några vänner med barn till mig o tuva på våffelkalas. ska bli kul! vårat lekrum är nästan klart. vart jätte bra. helt dugligt för tuvas ålder! saker till äldre barnen finns lättåtkomligt i en gaderob.   SKa fixa dit några roligare gardiner så blir de bra!

Nu vila i soffan med kiira o njuta av lugnet.  varit vaken sedan 05  dock vilat en timme mellan 7-8... sen full rulle!

.......

har så mycket ja vill säga men säger inte. trött förkyld o allmänt less på allt.  huset ser ut som faaaan saker överallt, vill gå ner o måla barnmöblerna i källaren men när tusan ska ja hinna de.. vila när tuva sover ja visst men vad händer då med alla andra saker som inte görs i huset. tvätten tvättar sig inte själv soporna bär inte ut sig själv. skräpet på golvet fattar inte o gömma sig.  tidga mornar tidiga kvällar.. när ska man träffa folk. ingen annan har ju tid när en själv har tid.
solen värmer lite grann.. men inte tillräckligt.  besviken på min egna familj som inte ens vet när deras enda barnbarns syskonbarns ett års dag är..  fortfarande känns de innombords när jag tänker på en "väns" sårande ord.
Jag vill bara njuta av livet men de går inte.  de var inte ens skönt o bara sitta i hundgården som ja gjorde förr. inte samma sak..  saknar något men vet inte riktigt hur ja ska komma åt de.    

tokiga

ja blir tokig på telefon tider. står de ring mellan 09-12 så ska man väll kunna nå dom oxå! men nä rignde 9  de sa att hon återkommer kl 10  ringde 10   sa att hon återkommer kl 13. hur jädra svårt ska de vara att svara i telefon på sin egna telefontid! blir ju tokig!

Jaja  har fått så kort o tunt hår. känns jätte ovant. åså fluffade frisören till den som en en boll runt huvuden oså hängde de lite långt hår där unders..  ska ja säga att ja borstade ner fluffen så fort jag kom hem o satte upp de i tofs som föreövrigt knappt gick att få upp då det var väldigt mycket kort hår!. men de växer ut. har väl inte vant mig bara.. o når ja tvätta me schapo o balsam så tog ja aldeles för mycket..  man väljer sig väll..

Sitter o väntar på att tuva ska vakna. men hon kan iof sova ett tag till.. ska sen far till linda o agnes o äta vofflor. mumms..   vaknade vid 06,15 ida.. rätt pigga var vi då.. nu är jag lite trött men de går ann..

 ska se om det har kommit något nytt på barnvagns fronten.. vi vill köpa en emmaljunga scooter. finnsjätte fina nya men de kostar ca 2300. dock kostar en fin begagnar ca 1800.. så vet inte ännu..

nåja nu dra täcket över mig o vila lite..