Trötta föräldrar

= Mindre bra föräldrar.  Tråkigt men sant. Idag har vi fått märka våra två älskade barns otroliga humör. Konstigt egentligen men de har som sovit rätt ok, ätit hyffsat, lekt och busat. Men ändå ballar de ur totalt kring 17.30 tiden. Helt hopplöst. Tuva står och håller Mejjas huvud mellan händerna och verkligen dunkar det bak mot köksluckorna. säkert 3 gånger innan ja hinner stoppa henne. Hur tusan ska vi få Tuva att förstå att man inte gör sådant! Känns ju hemskt att se ens barn göra så mot varandra. Tuva verkar inte ens fatta att Mejja inte tycker de var kul.
Nu ligger bägge barnen i sängen sen halv sju. Tidigare än vad de brukar men idag fick de verkligen inte vara vakna längre. Försökte förklara för femte gången till Tuva att man inte gör så som hon gör. Men hon verkar inte fatta. Hoppas bara hon sover bra så vi kan ta ett litet snack i morgon igen.
Har betalat räkningar, det som jag har tyckt varit hemskt jobbigt att göra då jag var mammaledig och hade sämsta mammapenningen ever. hade inte många kronor kvar att leva för varje månad. Men vi klarade oss. Men vad roligt det är att betala räkningar och ändå kunna stoppa 4 siffrigt belopp på sparkontot utöver de 400 jag fondsparar till mig och barnen. Allt är betalat och mat och drift för kommande månad likasåå och på kontot sitter också 5 siffrigt belopp som är till för bensin och "nöjjen" har ju dock inte så dyra nöjjen, Men jag ska nog unna mig att köpa en byrå till hallen uppe så jag får ordning på kläderna.
Ny bil står i siktet på oss bägge. Saaben är för liten och för dyr i drift. Med barn nummer 3 på väg så blir det omöjligt att ens fara till happis allihopa. Har hittat en Opel vivaro vi är sugna på. drar mindre bränsle plats för 9 rumpor (eller mycket hundar barnvagnar och packning). känns lite mera som en våran bil. Ullared nästa =)
Dock så har mina glans dagar på jätte jätte bra lön tagit slut. Min arbetsgivare får inte längre bidrag av arbetsförmedlingen att ha mig anstäld så lönen sänks med ca 6000. Inget kollektiv avtal finns så de är ju tyvärr bara att gilla läget. Men säger inte att jag får dålig lön, men den är betydligt mindre. Sen att två av deltidsdagbarnen inte kommer fortsätta gör lönen några tusen mindre igen. Men jag klagar inte. Men samtidigt så är inte livet gjort att man ska klara sig på "dålig" lön.  Allt kostar, ta bara maten i våran lilla by.. 2 påsar med mat innehållande köttfärs, 4 lmjölk, korv, frukt ca 450 kr.  tänk då när vi måst köpa blöjor eller välling då en påse kostar 125 kr. Har dock som den hamster jag är bunkrat upp med ca 9 paket blöjer då Willys hade väldigt bra pris på sådant. =)
Nå nu verkar ungarna snarka, jag ska nog ta mig i duschen. Sen Solsidan.

Bebis

ja min goa vän Josse även känd som sojakorv ligger på en special avdelning på ett sjukhus i göteborg med svår havandeskaps förgiftning. stackarn! förta barnet och så hamnar hon där. Bebisen mår dock rätt bra men de kommer nog få ploppa ut snart.  hon är i vecka 30 så barnet är inte megapytteliten men dock pytteliten!  hoja. vad mycket som kan hända när man är på smällen helt enkelt.  ja har ju haft min diabetes men den är ju inget man blir sängliggandes av som havandeskaps förgiftning.
igår var ja o snosade på Pernillas tösabit. hon var oxå liten om man jämför me mina bebisar på 3952 coh 4500. denna vägde igår kring 3000.    men gud så gossigt. dock så sov den gott i min famn närmare tre timmar så undrar om hon behagade sova inatt =)
nu fryser ja som tusan. trots eldning. har mörblerat om här hemma ida igen. nu börjar hallen bli klar som hall! skönt! tror tapeterna rycker i andra hallen uppe oxå.. ska se hur många tapetrullar ja har hemma bara =)

samvete

Ja får sjukt lätt dåligt samvete för saker.  Idag på en affär här i byn så står vi och tittar på leksaker. Tuva har en gosevag i famnen och verkligen myser och önskar att vi ska köpa den.  Inte långt ifrån oss står en annan familj (chefen för affären) med fru och barn. Deras ena unge kommer fram till Tuva och tar vagen från Tuva och lägger den i deras vagn och sen går de till kassan. kvar står en ledsen Tuva och jag som vart så förvånad att inte ungens föräldrar sa ifrån att ja själv inte heller sa ett knyst. fan säger nu i efterhand. skit dåligt samvete som gnager. Mange sa att den varjen har tuva viljat ha varje gång de varit i denna buktiken.  är där några gånger i veckan..
och självklart var de sista vargen.. fan och blä vad sur och irreterad ja är.  Tuva säger inget om främlingar tar saker från henne, för hon är inte van att de sker. men vad tusan är jag för mamma som inte heller säger ifrån.  huja detta kommer gnaga i mig länge. får väl leta land o lyckta runt för och hitta denna varg till henne..

solen skiner

Ja tänkt var solen skiner vackert idag.Dock så är temperaturen härliga frostiga -20 grader. Snäppet för kallt för att mina barn ska njuta av att vara ute i solen!. Men snart så kommer det vara mildare ute och strålande sol. Väntar på den dagen eller de dagarna.
Trodde inte att solen kunde me mig så mycket energi som den verkligen gör.  vi har det trots allt rätt mörkt här uppe i några månader och de märks i kroppen. Konstigt nog är det som om kroppen går i ide. Iallfall går den ner något otroligt i varv, och verkligen på sparlåga.. I mitt tillstånd har denna vinter varit jobbigt mörkt. Tålamodet och humöret har svängt. Men snart är de ju vår! och i Maj ska ja få visa mina barn vitsippor blåsippor oh Tabergs sköna skogar i maj månads underbara tid!
Åter igen fick jag stark "hemlängtan" efter att ha varit söder ut några dagar. Riktigt jobbigt. På något sätt känner jag mig så otroligt ensam här uppe. Trots de få underbara människor jag har runt omkring mig.
I morse tog ja med mig barnen till gymmet. De tycker inte det är så kul att följa med mig men ja måste ju ta med dom om ja ska kunna träna på dagarna.. Men frånomed måndag kommer ja smita en timme på måndags eftermiddag när mange är med så slipper barnen vara med..
Nu kommer snart mitt ena fritidsbarn. Ska se om ja kan "spöa" henne i lite wii. Eller om hon har andra planer =)

tillbaka i norr

ja o Mejja hade några väldigt trevliga dagar nere i jönköping, träffade mycket folk men vissa han ja dock inte med o träffa. er tar ja nästa gång! får ja som ja vill kommer vi i maj igen =) dok med hela familjen o hundar o allt .
Mejja har sen i förrgår natt haft lite kräksjuka.   kräktes i går vid lunch sen dröjde de 15 timmar innan nästa gång.. ingen av oss andra verkar få detta så ja vet inte rikigt hur de ska sluta.
på lördag är det begravning för Ove Manges farbror.  gör ett försök att gå men de känns inte helt rätt i mitt hjärta. vill gå för att visa respekt för de andra anhöriga men själv så vill ja verkigen egentligen inte gå. så ja hoppas nästan mina barn leker lite för myket så ja måste gå ut.. hemsk känner ja mig
nu börjar ungarna bli trötta o griniga.. o ja ska smörja mitt ansikte. snus torr. ska hänga upp en maskin tvätt till med...
tack alla er som gjorde min o Mejjas jönköpings resa till underbart! o mejja skötte sig på flygerna, dock så bestämde ja att vi åker utomlands först när Mejja fyllt 2 år för de går inte ha henne i knäet i 7 timmar...