Till helgen kommer besök!

Vart s glad när Ylva o vovve ringde igår (vovven ringde inte, hon sov)  de ska komma på besök nu på fredag. De roliga är att dem var här på alla helgonahelgen förra året med o då hade vi en massa massa snö. nu har vi 7 grader varmt o regn =/ får bli en tradition att Ylva o Nowa är med oss den helgen!


Nu ska ja ta mig i kragen o ge dogsen mat o även försöka mata mig =)


Jobbigt....

Har en jobbig period. sitter o msnar me syrran o hon har en bild på henne o mamma på sidan. kan inte titta på den alls.. vad ja en gör så får ja något minne. visst de e fina minnen men jävligt jobbigt  just nu.  var ute o krattade löv.. så kom minnen från gammla huset i taberg.. då vi barn o mamma o mormor kratta dessa jäkla löv.. de var så viktigt för mormor att alla löven kom  upp.  oså nu kan man tänka fan va jobbigt o kratta dessa löv, men jag tror att mamma saknade att inte kunna göra de denna hösten. Pratade i början av sommaren då de höll på att bygga upp dreamhack. under många år har mamma o vi varit o hjälpt till. så jag sa "skönt att inte vara där i år" men mamma sa att hon hellre hade varit där än sitta där hon då satt... på sjukhuset.  så vad jag än gör så vet ja att man kommer sakna att inte kunna göra de man är så van vid att göra sen när de är försent.

Vågar inte öppna fotoalbumen och undviker med flit att råkna hade på mappen med foton på mamma eller något som har med taberg att göra..  klarar inte av att jobbe pga huvudvärken o kräkningarna. o då får man hur mycket tid som helst o tänka.. vilket inte ger mig mindre huvudvärk.   kan äta lite mat ungefär varannan dag.. så vikten går ner. men bebis mår bra. udda.. kan ju inte få en så glad bebis när ja mår så här hela tiden. får väl hoppas att den är förståndig o inte är som ja..

hösten o mörkret är här.. o snart är de 8 år sen mormor gick bort. vill så gärna åka till borås kyrkogård o  tända massor av ljus. men mamma ligger  i månsarp. och jag orkar inte ta mig varken dit eller till borås.
känner mig så jäkla liten o svag.  men så tänker jag ändå att de finns ju många många barn som förlorat både
sin mamma o pappa.. o på något sätt så går de ju bra ändå. men det tar ju säkert sin tid.  vaknar mitt i natten o vill bara skrika.. drömmer om mamma o att vi gör saker ihop sen försvinner hon.  är en sån hemsk kännsla. kryper nrämare mange o försöker få något annat o tänka på.  så när ja vaknar på morgonen är ja tröttare än jag var på kvällen.  vill bara att allt ska bli som vanligt igen.  men det går ju inte. mamma kommer inte tillbaka även för att vi alla vill det.  det går ju inte o de lär man sig som liten. 

snart kommer mange... måste torka bort tårarna... o lägga i mer ved i kaminen...

kallt o höstigt

Att vara gravid är värsta bantningskuren =/ har gått ner 2 kg på en vecka..  lustigt.. men bebis mår bra så de är bara jag som mår dåligt.. läkaren vill sjukskriva mig men jag vet inte om jag skulle klara att sitta hemma o bara ta de lungt. även om det är kanske de bästa. men blir ju så lätt isolerad när man bor som man gör..

Mange var just o lekte me sin helikopter ute de tog två sekunder sen kommr han inn o ber om hjälp för att helikoptern sitter i tallen... så står han o kastar en soppborste o den fastnar oxå... men tillslut så fick han ner allt han kastat upp..

nu ska ja snart mysa i soffan me manko panko..

kram o hej

Snön kom

Inatt så kom första snön över Rantis.. så fint att vakna på morgonen och det är vitt där ute. en udda känsla får man i magen då.  Har velat ha den kännslan sen två månader tillbaka. ville ha snö tidigt i år. vet inte varför...

I torsdags så fick vi in bredbandet i huset... det första vi gjorde var att lägga ut huset på annons på blocket. Kändes udda. Har redan fått två som velat veta mer av huset och området. Rantis är ju inte världens mest populäraste ställe att bo på så de ju svårsålt skulle man ana..

Nu sprang ronja upp med snöiga tassar för att väcka mange =) 

Måste hitta ett  par andra byxor som ja kan änvända... de alla byxor ja har går på sista versen... de börjar bli små samt så går de sönder lite var stans..

nåja nu ska ja nog göra lite frukost o sen e de ju söndag så vad gör man på en sån dag...

kram

Höst....

Ush nu går de verkligen mot mörka tider. fast o andra sidan har sommaren även den varit mörk till viss del.  Sitter på jobbet nu. Åker in me Mange de dagar ja börjar åtta.. men så får ja o andra sidan sitta o vänta en timme på jobbet. men de gör inte så mycket..

i helgen har vi städat o tagit kort på vårat hus o kollat på  ett annat hus. även sprungit av hundarna ordentligt på en skogsväg. gråben sprang för allt vad han orka o itne ville han sluta springa heller! Dis är mer uthållig än Kiira o hon har kortare ben så de såg rätt kul ut när de sprang.

sitter o vill beställa saker på panduro men kommer inte ihåg mitt användarnamn o lösenord. så typiskt.

drömmde om mamma inatt. hon planerade att vi den 27 oktober skulle ha en minnes dag för mormor. Har varje natt de senaste tiden drömt om mamma eller så har ja drömt något konstiga mardrömmar om barnen här på skolan.  sen vaknar ja oxå nästan jämt vid 01,12 på natten.  o även vid 04,30 kanske försöker kroppen redan nu ställa in sig på vad som väntas om några månader..


Nu lockar soffan.. ska ta en vilopaus!
kram på er