bebis

Försöker ladda upp en bild på lilla Lova. Men de funkar onte riktigt som det ska. Vi är kvar på bb eller jag blir utskriven idag men gumman måste stanna på barnintensiv även kallad avd 56 här på sunderbyn. Hennes socker blev väldigt långt knappt en timme efter födslen så hon har fått en sond som användt flitigt och även dropp med glukos i som droppar hela tiden och först igår kväll hade hon hållt bra värde i 4 timmar.. hoppas att de funkar idag med..

Hela förlossningen tog inte lång tid. min  sambo som var hemma 16 mil bort hann inte hit. men vi hade pratat om de innan han for hem under söndagen, vårat resonemang var att de kan inte gå så fort som på 2 timmar som de tar för han o komma hit.. så fel vi hade =) 
somnade gott vid 00 efter en ctg kurva som visade pinvärkar. inte kraftiga o inte regelbunda. tänkte surt när ja gick o la mig de blir ingen bebis... vaknade några gånger o kände mig toanödig men reagerade inte direkt o somna om. vaknade vid 05,15 o kände att nu måste ja gå på toa. stod i duchen o kände samma sak igen. tänkte att va tusan... 05,40 var de öppet 4 cm och fosterhinnan buktade rejält utåt, därav trycket. ringde min sambo som hoppade i bilen direkt.  var ensam på förlossningsrummet med en stressad barnmorska som skulle sluta sitt skift vid 07. efter en del fram o tillbaka  så fick ja tag i lustgasen vi 06,30 för att ja skulle kunna vara stilla i sängen så bebisens hjärthjul gick att följa.  vid 0645 fick ja värmefiltar på ryggen där gjorde de rätt ont . och vid  strax innan 7 gick gm ut o skulle rapotera över till dagpersonalen.. väl ensam igen kände ja ju att nu jädrar skiter ja på mig. ringer på klockan o in kommer trevliga Ingela som möts av mina ord "ja skiter på mig" hon svarade lite chekt "ja visst gör de!   du har ju fött barn innan så du vet som som händer" (jätte trevlig och med glimten i ögat". mitt i detta fattar ja ju att Mange inte kommer hinna.. denna känslan talar om att de är snart över.  kl 07,04 är ja öppen fullt och hon gör pyspunka på vattnet, huvudet står högt som tusan och hon håller imot i en värk så inte navelsträngen kommer ut först.  när hon säger att de är fullt öppet så får ja smått panik. de sitter som en jävul på axlen o påpekar "ingen som fotar ingen som fotar =)" så mitt i allt sliter ja fram mobilen o visar hur kameran funkar och ber henne fota när bebisen kommer. >(detta var till bm som varit med från de ja kom dit så hon jobbade över som fotograf =)
efter 3 krystvärkar kommer de upp en blå lång sladdrig ljudlös bebis på magen. hör att hon gnyr lite granna o chocken över att ja gjorde detta igen kom över en..  hör att hon börjar pipa lite mera men de springer över med henne till 56an  där barnläkare stod o väntade.  kvar ligger ja på sängen med en barnmorska i skrevet . moderkakan kommer med ett slurp ca 4 minuter senare och hon konstaterar att en gammal "söm" har gått upp. så några få stygn.. Detta var nästan värre än förlossningen. för nu hade ja ingen bebis att fokusera på på magen o ingen sambo att prata med.. Ringer sambon vid 07,30 o säger att han kan släppa gasen att de blev en tjej.. han kom ca 10 minuter senare=)  Lilla bebisen kommer in igen med en barnläkare en kille som såg jätte ung ut. så när han pratat klart ställer ja han frågan hur gammal han är o hur länge utlbildningen var.. 32 var han o 7 års utbildning.. han måste ha börjart tidigt =) kul!  Mange kom o vi alla var samlade för lite vägning o mätning o ammning.. 4150 gram och 51 cm långo 38 cm huvud.. förlossningen tog från första värk till ute knappt 2 timmar och när vattnet togs var hon ute på 11 minuter o 3 krystvärkar.. 

nöjda o glada =)

Kommentarer
Postat av: Malin Fredriksson

Påminner sjukt mycket om när Linnéa föddes.. herre gud! =) Då tog det 2 timmar och 10 minuter. :)

Kul att du bad barnmorskan ta kort, hehe=)Vad gör man inte! Gott att snusa bebis nu, lycka till med allt!

Postat av: Ylva m flock

Underbart! Det där med fotandet saknar jag!!! =( Hade nada med mig i pling-plong-bilen... ;)

2011-08-04 @ 09:28:19
URL: http://fillifjonkan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback