Trötta föräldrar

= Mindre bra föräldrar.  Tråkigt men sant. Idag har vi fått märka våra två älskade barns otroliga humör. Konstigt egentligen men de har som sovit rätt ok, ätit hyffsat, lekt och busat. Men ändå ballar de ur totalt kring 17.30 tiden. Helt hopplöst. Tuva står och håller Mejjas huvud mellan händerna och verkligen dunkar det bak mot köksluckorna. säkert 3 gånger innan ja hinner stoppa henne. Hur tusan ska vi få Tuva att förstå att man inte gör sådant! Känns ju hemskt att se ens barn göra så mot varandra. Tuva verkar inte ens fatta att Mejja inte tycker de var kul.
Nu ligger bägge barnen i sängen sen halv sju. Tidigare än vad de brukar men idag fick de verkligen inte vara vakna längre. Försökte förklara för femte gången till Tuva att man inte gör så som hon gör. Men hon verkar inte fatta. Hoppas bara hon sover bra så vi kan ta ett litet snack i morgon igen.
Har betalat räkningar, det som jag har tyckt varit hemskt jobbigt att göra då jag var mammaledig och hade sämsta mammapenningen ever. hade inte många kronor kvar att leva för varje månad. Men vi klarade oss. Men vad roligt det är att betala räkningar och ändå kunna stoppa 4 siffrigt belopp på sparkontot utöver de 400 jag fondsparar till mig och barnen. Allt är betalat och mat och drift för kommande månad likasåå och på kontot sitter också 5 siffrigt belopp som är till för bensin och "nöjjen" har ju dock inte så dyra nöjjen, Men jag ska nog unna mig att köpa en byrå till hallen uppe så jag får ordning på kläderna.
Ny bil står i siktet på oss bägge. Saaben är för liten och för dyr i drift. Med barn nummer 3 på väg så blir det omöjligt att ens fara till happis allihopa. Har hittat en Opel vivaro vi är sugna på. drar mindre bränsle plats för 9 rumpor (eller mycket hundar barnvagnar och packning). känns lite mera som en våran bil. Ullared nästa =)
Dock så har mina glans dagar på jätte jätte bra lön tagit slut. Min arbetsgivare får inte längre bidrag av arbetsförmedlingen att ha mig anstäld så lönen sänks med ca 6000. Inget kollektiv avtal finns så de är ju tyvärr bara att gilla läget. Men säger inte att jag får dålig lön, men den är betydligt mindre. Sen att två av deltidsdagbarnen inte kommer fortsätta gör lönen några tusen mindre igen. Men jag klagar inte. Men samtidigt så är inte livet gjort att man ska klara sig på "dålig" lön.  Allt kostar, ta bara maten i våran lilla by.. 2 påsar med mat innehållande köttfärs, 4 lmjölk, korv, frukt ca 450 kr.  tänk då när vi måst köpa blöjor eller välling då en påse kostar 125 kr. Har dock som den hamster jag är bunkrat upp med ca 9 paket blöjer då Willys hade väldigt bra pris på sådant. =)
Nå nu verkar ungarna snarka, jag ska nog ta mig i duschen. Sen Solsidan.

Kommentarer
Postat av: Emma själv

fattar inte att allt komprimeras ihop som tusan när ja lägger upp mina inlägg.. ska kolla över varför..

2011-02-27 @ 19:14:56
Postat av: sofie m

ska ni få en till bebeis??? grattis isf. =)

tråkigt att du går ner i lön. men visst är det skönt när man tjänar så passa bra att man klara sig utan ett par tusen varje månad. så ska de va =)

var rädda om er! varma kramar /sofie

2011-03-02 @ 10:40:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback